Τετάρτη, 28 Φεβρουαρίου, 2024

Καιρός: Βροχές στην Αθήνα, καταιγίδες και χαλάζι στα κεντρικά και βόρεια της χώρας – Βίντεο, χάρτες με τις περιοχές

Το σκηνικό του καιρού αλλάζει σήμερα ραγδαία.

Βροχές και τοπικά ισχυρές καταιγίδες θα έχουμε σήμερα σε αρκετές περιοχές της χώρας, κυρίως το μεσημέρι και το απόγευμα, με το καλοκαίρι του 2021 να ξεκινά με αστάθεια. Αιτία είναι ο στροβιλισμός ενός αποκομμένου χαμηλού της μέσης και ανώτερης τροπόσφαιρας πάνω από τα βορειοανατολικά Βαλκάνια και τις δυτικές ακτές της Μαύρης Θάλασσας.

Συνοπτικά, αναμένονται τοπικές βροχές και καταιγίδες κυρίως σε Θράκη, Μακεδονία, Θεσσαλία, ανατολική Στερεά και κεντρικό και βόρειο Αιγαίο, ενώ, έως την Τρίτη 1 Ιουνίου, φαινόμενα θα σημειωθούν και στην Ήπειρο, στη βορειοανατολική Πελοπόννησο και στο νότιο Αιγαίο.

Οι συνθήκες που θα επικρατήσουν στην ατμόσφαιρα ευνοούν την εκδήλωση χαλαζοπτώσεων, τόσο στις ηπειρωτικές όσο και στις νησιωτικές περιοχές. Η θερμοκρασία θα παρουσιάσει μικρή πτώση έως την Τετάρτη, ενώ οι άνεμοι στα πελάγη θα είναι ασθενείς έως μέτριοι και μόνο τοπικά και πρόσκαιρα θα ξεπερνούν τα 5 μποφόρ.

kairossimera-kairosxalazi-kakokairia-meteo-kairos-vroxes

Ιδιαίτερα για το υπόλοιπο της Δευτέρας σήμερα, τοπικές βροχές και καταιγίδες θα εκδηλωθούν σε Θράκη, Μακεδονία, Θεσσαλία, ανατολική Στερεά, βορειοανατολική Πελοπόννησο, βόρειο και ανατολικό Αιγαίο και Κρήτη, ενώ υπάρχει πιθανότητα εκδήλωσης χαλαζοπτώσεων κυρίως στη Θεσσαλία, στις Σποράδες, στην Ανατολική Στερεά (συμπεριλαμβανομένων των βορείων τμημάτων της Αττικής) και στην Κρήτη.

Σημειώνεται ότι η αυξημένη αβεβαιότητα που παρουσιάζουν τέτοια καιρικά συστήματα ως προς την εξέλιξη τους αυτή την εποχή ίσως οδηγήσει σε διαφοροποιήσεις μετά τα μέσα της εβδομάδας.

Όπως φαίνεται και στο σχετικό βίντεο του meteo.gr, το χαμηλό θα παραμείνει στις προαναφερθείσες περιοχές έως και τη νύχτα της Πέμπτης προς Παρασκευή.

Ο καιρός σήμερα σε όλη τη χώρα – Τι πρέπει να ξέρετε

-Άστατος καιρός στα βόρεια και τα κεντρικά με τοπικές μπόρες ή καταιγίδες και τοπικές νεφώσεις στα υπόλοιπα

-Η θερμοκρασία θα παρουσιάσει πτώση κυρίως στα βόρεια

-Οι άνεμοι δεν θα ξεπερνούν στα περισσότερα πελάγη τα 5 μποφόρ, τοπικά στα νότια θα φτάνουν τα 5 με 6 και από το απόγευμα και τα 6 με 7 μποφόρ

By