Σάββατο, 30 Σεπτεμβρίου, 2023

Κακοκαιρία «Daniel» – Υπουργείο Ανάπτυξης: Ζητά εκπτώσεις 20% από σούπερ μάρκετ για τους καταναλωτές της Θεσσαλίας

Σε σειρά ενεργειών προχώρησε το υπουργείο Ανάπτυξης για να στηρίξει τους πολίτες της Θεσσαλίας που έχουν πληγεί από τις πλημμύρες, επιδιώκοντας ταυτόχρονα να αποτρέψει φαινόμενα αισχροκέρδειας, τα οποία παρατηρήθηκαν τις πρώτες μέρες στον Βόλο.

Συγκεριμένα, κλιμάκια ελεγκτών της Διϋπηρεσιακής Μονάδας Ελέγχου της Αγοράς (ΔΙΜΕΑ) βρίσκονται ήδη στη Θεσσαλία για να ελέγξουν την τήρηση της νομοθεσίας σχετικά με την ανώτατη τιμή πώλησης στο εμφιαλωμένο νερό και το πλαφόν στο περιθώριο μεικτού κέρδους, ενώ έλεγχοι διενεργούνται και στις τιμές πώλησης των προϊόντων στις λαϊκές αγορές.

Παράλληλα, η Διϋπηρεσιακή Μονάδα Ελέγχου της Αγοράς (ΔΙΜΕΑ) απέστειλε επιστολή στις Διευθύνσεις Ανάπτυξης (τομέας Εμπορίου) των τεσσάρων Περιφερειακών Ενοτήτων της Θεσσαλίας ώστε να διενεργούν σε καθημερινή βάση ελέγχους στις λαϊκές αγορές καθώς και σε όλα τα σημεία πώλησης εμφιαλωμένου νερού.

Τέλος, το υπουργείο Ανάπτυξης έχει ζητήσει από τις υπεραγορές τροφίμων (σούπερ μάρκετ) και αλυσίδες ηλεκτρικών ειδών και επίπλων να προχωρήσουν σε εκπτώσεις προς τους καταναλωτές στη Θεσσαλία. «Οι εκπτώσεις ανέρχονται σε τουλάχιστον 20% τόσο σε τρόφιμα και απαραίτητα για κάθε νοικοκυριό αγαθά όσο και έπιπλα και ηλεκτρικά είδη. Η ανακοίνωση του ύψους των εκπτώσεων γίνεται από την κάθε εταιρεία» σημειώνει σε ανακοίνωσή του το υπουργείο Ανάπτυξης.

By