Τετάρτη, 29 Μαρτίου, 2023

Κακοκαιρία «Gaia»: Ξεκινά απόψε η επέλαση των καταιγίδων αργά το απόγευμα – Ποιες περιοχές «κινδυνεύουν»

Από σήμερα το βράδυ αναμένεται να χτυπήσει η κακοκαιρία «Gaia» στη χώρα και να πλήξει αρχικά τα δυτικά, ενώ στη συνέχεια το «κύμα» των καταιγίδων θα επεκταθεί προς τα ανατολικά με βροχές να εκδηλώνονται σε ολόκληρη τη χώρα.

Σύμφωνα με τον Γιάννη Καλλιάνο, τα έντονα καιρικά φαινόμενα θα εκδηλωθούν αργά το απόγευμα, προς βράδυ, συγκεκριμένα σε Επτάνησα, Ήπειρο, Δυτική Ελλάδα και Δυτική Πελοπόννησο, όπου δεν αποκλείεται να υπάρξουν έντονες πλημμύρες.

Νέα στοιχεία για την κακοκαιρία 10&11 Δεκέμβρη 2022

Αύριο την Κυριακή τα φαινόμενα των βροχοπτώσεων θα γενικευτούν στις περισσότερες περιοχές της χώρας. “Ετσι σε Ιόνιο, Αιγαίο και Σποράδες, αλλά και στα ηπειρωτικά Στερεά, Πελοπόννησος, Θεσσαλία, Μακεδονία, Ήπειρο και Θράκη ο καιρός θα είναι άστατος και θα εκδηλωθούν βροχές, λασποβροχές και τοπικές καταιγίδες. Πολύ ισχυροί νοτιάδες θα πνέουν στα πελάγη εντάσεως 8-9 Μποφόρ.

Παράλληλα, ο γνωστός μετεωρολόγος εφιστά την προσοχή των πολιτών για την αυριανή μέρα, Κυριακή, ώστε να περιορίσουν τις μετακινήσεις τους, καθώς σε συγκεκριμένα τμήματα της επικράτειας τα φαινόμενα θα είναι ισχυρής εντάσεως.

Ειδικότερα, πρόκειται για περιοχές σε Επτάνησα, Ήπειρο, ορεινή Δυτική Θεσσαλία, Δυτική Στερεά, Νοτιοδυτική Πελοπόννησο, Ανατολική Μακεδονία και Θράκη, αλλά και στην Αττική και Νότια Εύβοια. Στις δύο τελευταίες οι πιθανότητες για ισχυρές καταιγίδες ανέρχονται σε 40%. Εξίσου δύσκολη θα είναι η αυριανή μέρα και για τα νησιά του Ανατολικού, βορειοανατολικού Αιγαίου, των Δωδεκανήσων, Κυκλάδων και το νότιο τμήμα της Κρήτης.

Λίγα «υπολείμματα» της κακοκαιρίας θα παραμείνουν τη Δευτέρα και την Τρίτη, με λίγες τοπικές βροχές.

(Visited 1 times, 1 visits today)
By