Κυριακή, 16 Ιουνίου, 2024

Καλοκαιρινές θερμοκρασίες για το Πάσχα

Χωρίς δυνατούς ανέμους αλλά με ελαφριά συννεφιά θα ψηθεί φέτος ο πασχαλινός οβελίας, ενώ οη θερμοκρασία στις περισσότερες περιοχές της χώρας θα ξεπεράσει τους 30 βαθμούς Κελσίου.

fosphotos.com | Kostantinos Tsakalidis
fosphotos.com | Kostantinos Tsakalidis

Συγκεκριμένα, όπως προβλέπει η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία για την Κυριακή του Πάσχα, στην περιοχή της πρωτεύουσας και την Αττική ο καιρός θα είναι αίθριος, με τοπικές νεφώσεις μετά το μεσημέρι στα βόρεια. Οι άνεμοι θα είναι ασθενείς 3-4 μποφόρ ενώ στα ανατολικά μπορεί να φτάσουν τα 5. Ο υδράργυρος θα σκαρφαλώσει ως τους 32 βαθμούς Κελσίου.

Στην Θεσσαλονίκη, η θερμοκρασία θα είναι επίσης υψηλή ως και 30 βαθμούς, με λίγες νεφώσεις τοπικά αυξημένες μετά το μεσημέρι. Μάλιστα, στα ορεινά δεν είναι απίθανο να εκδηλωθούν τοπικές καταιγίδες, αν και οι άνεμοι θα είναι ασθενείς 2-4 μποφόρ. Στην υπόλοιπη Μακεδονία και τη Θράκη η εικόνα θα είναι ανάλογη, με τον υδράργυρο να σκαρφαλώνει ως τους 32 βαθμούς.

Στα νησιά του Ιονίου, την Ηπειρο, τη δυτική Στερεά και τη δυτική Πελοπόννησο αντίστοιχα η συννεφιά θα είναι αραιή και θα πυκνώσει σταδιακά, με αποτέλεσμα στα ορεινά μετά το μεσημέρι να αναμένονται τοπικές καταιγίδες. Οι άνεμοι θα φτάσουν ως τα 4-5 μποφόρ και η θερμοκρασία ως τους 32 βαθμούς Κελσίου. Ιδια χαρακτηριστικά θα έχει ο καιρός και στη Θεσσαλία, την ανατολική Στερεά, την Εύβοια και την ανατολική Πελοππόνησο.

Στις Κυκλάδες ο καιρός θα είναι αίθριος μέχρι το απόγευμα, οπότε και θα παρατηρηθεί αραιή συννεφιά. Η θερμοκρασία δεν θα ξεπεράσει τους 28 βαθμούς Κελσίου και στην Κρήτη θα φτάσει τους 30, ενώ οι άνεμοι θα είναι ισχυρότεροι, ως 6 μποφόρ. Στο Ανατολικό Αιγαίο και τα Δωδεκάνησα οι άνεμοι θα είναι 4-6 μποφόρ και η θερμοκρασία ως 30 βαθμούς Κελσίου.

Οι προγνώσεις καιρού της Ε.Μ.Υ. δημιουργούν το δίλημμα ανάμεσα σε σούβλα και παραλία… προσοχή σε όσους τα συνδυάσουν!

By