Παρασκευή, 17 Σεπτεμβρίου, 2021

Κάμερον: «Συγκροτείται ειδική ομάδα για την έναρξη της διαδικασίας εξόδου της Βρετανίας από την Ε.Ε.»

Ο Ντέιβιντ Κάμερον τόνισε ότι δεν πρόκειται να επικαλεστεί το άρθρο 50 για την έναρξη της διαδικασίας αποχώρησης

David-Cameron

Ο Ντέιβιντ Κάμερον ανακοίνωσε στην συζήτηση στη βρετανική Βουλή για το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος τη συγκρότηση μιας ειδικής ομάδας που θα ετοιμάσει τα σχέδια για την έναρξη της διαδικασίας εξόδου της Βρετανίας από την Ευρωπαϊκή Ενωση.

Η προπαρασκευαστική ομάδα θα παρουσιάσει στον επόμενο πρωθυπουργό της βρετανίας, τις επιλογές του για την διαπραγμάτευση, όπως είπε ο πρωθυπουργός, ο οποίος και ανακοίνωσε πως επικεφαλής αυτής της ομάδας θα τεθεί ο συντηρητικός πολιτικός Oliver Letwin.

Ο κ. Κάμερον επιβεβαίωσε επίσης ότι αύριο θα παραστεί στην σύνοδο κορυφής της Ένωσης στις Βρυξέλλες αλλά τόνισε ότι δεν πρόκειται να επικαλεστεί το άρθρο 50 για την έναρξη της διαδικασίας αποχώρησης.

Αναφερόμενος στις άμεσες επιπτώσεις του δημοψηφίσματος εμφανίστηκε καθησυχαστικός, λέγοντας ότι είναι σημαντικό να τονιστεί ότι η Βρετανία δεν γυρίζει την πλάτη της στην διεθνή κοινότητα και ότι η συνεργασία με την Ε.Ε. σε ζητήματα ασφαλείας θα συνεχιστεί.

Πρόσθεσε ότι δεν πρόκειται να υπάρχουν άμεσες επιπτώσεις στα δικαιώματα των πολιτών και διαβεβαίωσε ότι η οικονομία είναι σε καλή κατάσταση για να μπορέσει να αντιμετωπίσει τις προκλήσεις.

Αποκλείοντας την διενέργεια ενός νέου δημοψηφίσματος, ο πρωθυπουργός Κάμερον τόνισε ότι υπέρ της διενέργειας της ψηφοφορίας της 23ης Ιουνίου, είχαν ταχθεί 6 στους 7 βουλευτές. «Το αποτέλεσμα δεν ήταν αυτό που επιθυμούσαμε, αλλά εγώ και το υπουργικό συμβούλιο είχαμε συμφωνήσει ότι το αποτέλεσμα θα γίνει σεβαστό».

(Visited 1 times, 1 visits today)
By