Πέμπτη, 11 Αυγούστου, 2022

Καμίνης στο BBC: Το κέντρο της Αθήνας είναι απολύτως ασφαλές για τους τουρίστες

Για την εθνική τραγωδία αλλά και για το πόσο ασφαλής είναι η Αθήνα μετά τις πυρκαγιές μίλησε ο δήμαρχος Αθηνών, Γιώργος Καμίνης στο BBC.

Ο Γιώργος Καμίνης μίλησε στην εκπομπή Newsnight, με τους δημοσιογράφους Κρίστ Γουορκ, Έμιλι Μάιτλις και Ίβαν Ντέιβις αναφέροντας πως η Αθήνας είναι απολύτως ασφαλής για όσους πρόκειται να την επισκεφτούν.

Συγκεκριμένα ο ίδιος ανέφερε: «Οι τουρίστες είναι ευπρόσδεκτοι και πρέπει να επαναλάβω ότι σε ό,τι αφορά την Αθήνα, είναι 25 μίλια μακριά από αυτό που συνέβη. Επομένως, το κέντρο της Αθήνας όπου συνήθως έρχονται οι τουρίστες είναι πολύ ασφαλές. Οι κοντινές παραλίες είναι πολύ ασφαλείς, τα κοντινά νησιά είναι πολύ ασφαλή. Δεν υπάρχει κανένα απολύτως πρόβλημα», ανέφερε ο κ. Καμίνης.

Ο ίδιος μάλιστα αναφέρθηκε και στην εκκένωση των 620 παιδιών από την κατασκήνωση στην Νέα Μάκρη την μέρα που ξέσπασε η φωτιά.

«Είχαμε να εκκενώσουμε την καλοκαιρινή μας κατασκήνωση όπου βρίσκονταν 620 παιδιά. Ήταν μια πολύ σοβαρή επιχείρηση. Όλα τα παιδιά είναι ασφαλή. Ήταν μια επιχείρηση που διήρκεσε όλη τη νύχτα, τα τελευταία παιδιά συναντήθηκαν με τους γονείς τους στις 04:30 π.μ.», είπε αναλυτικά ο ίδιος.

(Visited 1 times, 1 visits today)
By