Τρίτη, 5 Μαρτίου, 2024

Καμμένος: «Άμεση καταβολή αναδρομικών στους εν ενεργεία στις Ε.Δ»

Άμεση πληρωμή του επιδόματος παραμεθορίου για τον Στρατό Ξηράς

kammenos - ypetha

Την άμεση καταβολή των αναδρομικών για τους εν ενεργεία στις Ένοπλες Δυνάμεις προαναγγέλλει ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Πάνος Καμμένος μιλώντας στη Realnews.

«Για να καταλάβουμε τα μεγέθη, τα 60 εκατομμύρια για τους εν ενεργεία στις Ένοπλες Δυνάμεις, που αφορούν στην εκτέλεση της απόφασης των αναδρομικών του Συμβουλίου της Επικρατείας, είναι το 50% από όσα έδωσε ο κ. Σαμαράς με μία τροπολογία για το Μέγαρο Μουσικής» αναφέρει ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ.

Δηλώνει ότι η πρώτη εντολή που έδωσε είναι η άμεση πληρωμή του επιδόματος παραμεθορίου για τον Στρατό Ξηράς, που στοιχίζει περίπου δυο εκατομμύρια τον μήνα.

Επιμένει για την ανάγκη διατήρησης καλών σχέσεων με τη Ρωσία τονίζοντας πως «οι καλές σχέσεις με τη Ρωσία δεν αποτελούν αιτία για σύγκρουση με την ΕΕ».

Σημειώνει πως για τους ΑΝΕΛ, η οριοθέτηση της ΑΟΖ αποτελεί προτεραιότητα και «…θα πιέσουμε με όλες μας τις δυνάμεις για να γίνει αυτό το συντομότερο».

Επισημαίνει ότι οι ΑΝΕΛ είναι υπέρ των ιδιωτικοποιήσεων όταν αυτές είναι υπέρ των συμφερόντων του λαού και των ίδιων των εταιρειών, τονίζει πως η Κίνα δεν έχει λόγο να ανησυχεί για τον ΟΛΠ, αλλά «θα πρέπει να καταλάβει ότι πρέπει να εξυπηρετήσει τη σύμβαση που υπέγραψε το 2008 και ότι δεν είναι δυνατόν να προχωρήσει η παραχώρηση του λιμένα με χαριστικές για την Κίνα διατάξεις».

Τέλος, κατηγορεί τον Αντώνη Σαμαρά ότι σύρει τη ΝΔ «στη νέα πολιτική του ερημιά» και τον Στ. Θεοδωράκη ότι εξυπηρετεί συμφέροντα κατονομάζοντας τον κ. Μπόμπολα.

By