Παρασκευή, 2 Ιουνίου, 2023

Καμμένος: Αποκατάσταση μισθολογικών αδικιών στις Ένοπλες Δυνάμεις

Δημιουργία μηχανισμών ελέγχου για τις προμήθειες

kammenos

Την αποκατάσταση των μισθολογικών αδικιών στις Ένοπλες Δυνάμεις και τη δημιουργία μηχανισμών ελέγχου για τις προμήθειες ανακοίνωσε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Πάνος Καμμένος στην ομιλία του επί των προγραμματικών δηλώσεων της Κυβέρνησης.

Ο κ. Καμμένος σημείωσε ότι η επόμενη ενέργεια είναι η έναρξη της διαδικασίας για την μισθολογική αποκατάσταση των στελεχών και η αποκατάσταση των αδικιών που αφορούν τους απόστρατους.

«Εμείς θα εφαρμόσουμε την απόφαση του ΣτΕ. Η Δικαιοσύνη αποτελεί θεσμό και πυλώνα της Δημοκρατίας και καμία κυβέρνηση δεν μπορεί να αρνείται την εφαρμογή των αποφάσεων της ελληνικής Δικαιοσύνης» ανέφερε χαρακτηριστικά.

«Ο παράγοντας άνθρωπος αποτελεί την πρώτη προτεραιότητά μας» είπε ακόμη ο κ. Καμμένος εξαγγέλλοντας αξιοκρατικό, διαφανές και αδιάβλητο πλαίσιο για τις προαγωγές, τις μεταθέσεις και τις τοποθετήσεις του προσωπικού των Ενόπλων Δυνάμεων σε θέσεις ευθύνης.

Ακόμη εξήγγειλε ότι θα θεσπιστούν ευεργετικά μέτρα για όσους κληρωτούς ανήκουν σε οικογένειες στα όρια της φτώχιας προκειμένου να γίνει η θητεία των νέων μια παραγωγική περίοδος του νέου.

Επίσης, ο υπουργός Εθνικής Άμυνας εξήγγειλε τη θεσμοθέτηση της «Κάρτας Προτεραιότητας» στα θύματα της κρίσης ώστε οι στρατεύσιμοι, να έχουν προτεραιότητα στις μεταθέσεις και στις τοποθετήσεις στις Ένοπλες Δυνάμεις.

«Αυτά θα είναι τα μόνα ρουσφέτια. Θα είναι τα κοινωνικά ρουσφέτια με καθαρά κοινωνικά κριτήρια. Επεμβάσεις θα έχουμε για καθαρά κοινωνικούς λόγους και θα βοηθηθούν τα παιδιά των θυμάτων της κρίσης» είπε. Πρόσθεσε πως ήδη έδωσε εντολή στις μεταθέσεις των νεοσύλλεκτων. Προτεραιότητα θα έχουν ο Έβρος και τα νησιά, ώστε οι μονάδες εκεί να έχουν πληρότητα που θα φτάσει το 90% «γιατί» – όπως είπε – «εκεί μας έχει ανάγκη η χώρα».

Ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, ενημέρωσε το Σώμα για την συμμετοχή των Ενόπλων Δυνάμεων σε δράσεις υπέρ του κοινωνικού συνόλου και στο πλαίσιο αυτό ανακοίνωσε την επανασύσταση των Μικτών Μονάδων Μηχανημάτων Ανασυγκρότησης (ΜΟΜΑ) στο πλαίσιο των κοινοτικών οδηγιών.

Ανάμεσα στις προτεραιότητες επίσης, ο κ. Καμμένος είπε πως είναι η τροποποίηση των διατάξεων του νόμου περί προμηθειών επισημαίνοντας πως δεν είναι δυνατόν να προμηθευόμαστε 20 ελικόπτερα, να έχουμε παραλάβει τα 11 κι από αυτά να πετούν τα δύο.

«Γι” αυτή την υπόθεση και μόνο μου έφεραν να υπογράψω συμβόλαια συντήρησης 71 εκ. και πληρωμής 110 εκ. ευρώ. Δεν πρόκειται να τις υπογράψω και δεν θα σταματήσει ο έλεγχος. Θα πληρωθούν πρόστιμα για όλες τις παραβιάσεις των εξοπλιστικών συμβάσεων από όπου κι αν προέρχονται», σημείωσε.

Στο πλαίσιο αυτό, ο κ. Καμμένος ενημέρωσε ότι δρομολογήθηκε η συγκρότηση Υπηρεσίας Εσωτερικών Υποθέσεων με πλήρη δικαιοδοσία ελέγχου σε όλες τις Μονάδες ενώ γνωστοποίησε πως έχει δώσει εντολή πρώτα να ανοίξουν τα συρτάρια των υπουργών.

Ενημέρωσε ακόμη ότι υπάρχει έγγραφο του εισαγγελέα της Στρατιωτικής Δικαιοσύνης που εστάλη στον εισαγγελέα του Άρειου Πάγου και αναφέρεται σε περισσότερες από 20 περιπτώσεις παρανομιών στα Εξοπλιστικά. Όπως είπε μάλιστα θα ζητήσει από την Βουλή την αναβάθμιση της Στρατιωτικής Δικαιοσύνης, ενώ τόνισε πως η Βουλή και οι αρμόδιες επιτροπές θα ενημερώνονται ακόμη και για απόρρητα θέματα και για τα Εξοπλιστικά.

Τέλος, ο υπουργός Εθνικής Άμυνας δήλωσε ότι προχωρεί η ανασυγκρότηση της αμυντικής βιομηχανίας και όλα τα κρατικά εργοστάσια θα υπογράψουν τις συμβάσεις συνεργασίας με όλες τις χώρες του κόσμου.

(Visited 1 times, 1 visits today)
By