Σάββατο, 21 Μαΐου, 2022

Καμμένος: Δεν περνάει νομοσχέδιο αν δεν φύγουν οι υπουργοί των ΑΝΕΛ από τον Τσίπρα

«Casus belli» η διατήρηση στην κυβέρνηση των στελεχών που προέρχονται από τους ΑΝΕΛ αλλά δεν είναι εκλεγμένοι βουλευτές, δήλωσε το πρωί της Κυριακής ο Πάνος Καμμένος.

Ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ εμφανίστηκε στον Σκάι, τερματίζοντας το εμπάργκο προς τον σταθμό, και δήλωσε ότι «εάν ο πρωθυπυοργός δεν απομακρύνει άμεσα τα στελέχη που προέρχονται από τους ΑΝΕΛ έστω και αν δεν έχουν κάνει ανταλλαγή ψήφου, ειδικά αυτούς, όπως η Χρυσοβελώνη και ο Κουίκ, είναι αιτία πολέμου», ενώ απείλησε τον πρωθυπουργό: «Εάν τους κρατήσει δεν περνάει νομοσχέδιο, η κοινοβουλευτική ομάδα θα του μπλοκάρει όλα τα νομοσχέδια».

«Η παραμονή στελέχους με ανταλλαγή καρέκλας, είναι θέμα αυτού που την ανταλλάσσει, αλλά η παραμονή αυτών που δεν έχουν ανταλλαγή, για να χτυπούν εμένα, είναι αιτία πολέμου», ξεκαθάρισε.

«Η Χρυσοβελώνη παρακάλαγε το καλοκαίρι να μπει υπουργός εμένα, τη γυναίκα μου, και μπήκε. Ο Κουίκ έλεγε «εγώ με τον Τσίπρα ποτέ», «κομμουνιστές» τους ανέβαζε «εαμοβούλγαρους» τους κατέβαζε και τώρα μου λέει «με έχει διορίσει ο Τσίπρας», τι να πω εγώ», είπε για τους πρώην συνεργάτες του

Ο Πάνος Καμμένος ξεκαθάρισε ακόμα πως «με το πού θα υπογράψει», θα διαγράψει τον Θανάση Παπαχρηστόπουλο από την κοινοβουλευτική ομάδα των ΑΝΕΛ. «Αλλά προτιμώ να έχω τον Παπαχριστόπουλο στη Βουλή, που έχει πει ότι θα παραδώσει την έδρα του σε ποιον, στον κύριο Κουίκ, οπου χρησιμοποιεί τη θέση που τον έβαλα για να με χτυπάει, που έκανε αυτά τα τρελά που κάνει, θέλει τώρα να πάρει την έδρα από τον Παπαχριστόπουλο. Με τον κ. Παπαχριστόπουλο διαφωνώ πολιτικά, αλλά τον προτιμώ από έναν διορισμένο πολιτικό», πρόσθεσε ακόμα.

Αναφορικά με την θέση που κράτησαν η Έλενα Κουντουρά και ο Βασίλης Κόκκαλης, ο κύριος Καμμένος δήλωσε: «Αν έχει πάρει κάποιος λεφτά δεν το ξέρω και δεν αφήνω τίποτα να εννοηθεί. Έχω δύο απτά παραδείγματα, η κυρία Κουντουρά και ο κύριος Κόκκαλης, ενώ την προηγούμενη βδομάδα φάγαμε μαζί, την Παρασκευή πριν φύγουν για Κίνα, και η θέση της κυρίας Κουντουρά ήταν να μην ψηφίσουμε Πρέσπες, αλλά να μην ρίξουμε την κυβέρνηση, φεύγοντας μου είπε «εδώ θα πάμε όλοι μαζί». Ο κύριος Κόκκαλης φώναζε «να είσαι πιο σκληρός πρόεδρε, έχεις υποχρέωση να ρίξεις την κυβέρνηση». Φεύγουμε από το μεσημεριανό και του λέω «να είσαι το Σαββατοκύριακο εδώ γιατί μπορεί να χρειαστεί να ξανασυνεδριάσουμε, λεει «ναι»… Τον ψάχνουμε να έρθει και έχει πάει στην Κίνα! Είναι η πρώτη φορά που βουλευτές την κάνουν για Κίνα! Επαιρνα την κυρία Κουντουρά στο κινητό της και το σήκωνε ο αστυνομικός γιατί το είχε αφήσει εδώ! Αντάλλαξαν επίσημα την θέση τους στο υπουργικό για λίγους μήνες, με την συνείδησή τους».

Ξεκάθαρα έχει ευθύνη και ο κύριος Τσίπρας, γι” αυτό και του το είπα πως όταν είσαι με ένα κόμμα τέσσερα χρόνια και έχεις μια έντιμη συνεργασία όπως λες, εγώ δεν θα του το έκανα, να φτάσει να κινδυνέψει το κόμμα, είπε ακόμα ο κύριος Καμμένος.

Αναφερόμενος στην κόντρα του με τον πρώην υπουργό Εξωτερικών Νίκο Κοτζιά, ο Πάνος Καμμένος τον χαρακτήρισε «νεροκουβαλητή, που μετέφερε την τσάντα του Γιώργου Παπανδρέου για πολλά χρόνια, είναι ο εκφραστής της πολιτικής Παπανδρέου».

Ακολούθως έθεσε ερωτήματα σε σχέση με την χρηματοδότηση της πολιτικής κίνησης «Πράττω», επικεφαλής της οποίας είναι ο Νίκος Κοτζιάς: «Από πού έχει την οικονομική οντότητα να κάνει εκδηλώσεις σε όλη την Ελλάδα εφόσον δεν έχει εκλεγεί ποτέ στη Βουλή; Δεν ξέρω αν έχει σχέσεις με ξένα κεφάλαια, από πού εισπράττει;».

«Είναι γνωστό σε όλους ότι ο Σόρος πληρώνει ανά την υφήλιο υπέρ της παραχώρησης του ονόματος της Μακεδονίας στα Σκόπια; Γνωστό είναι», είπε ο κύριος Καμμένος εξηγώντας στην συνέχεια: «Εκπρόσωπος στην Ελλάδα της Soros Real Estate είναι ο Μίλτος Καμπουρίδης. Οι εταιρίες που πήραν βίζες στην Ελλάδα, καταλήγουν από τις οφσορ της Κύπρου στον κύριο Μίλτο Καμπουρίδη. Και αυτό δεν αφορά τον κύριο Μίλτο Καμπουρίδη, αλλά τον κύριο Κοτζιά. Η εταιρία που πήρε τον διαγωνισμό για τις βίζες την έδωσε τελικά στην εταιρία που την είχε πριν».

«Αυτά τα είπα στο υπουργικό συμβούλιο και είμαι έτοιμος να τα καταθέσω μόλις με καλέσει η εισαγγελέας Διαφθοράς, η κυρία Τουλουπάκη.

Τα έχω πει στον κύριο Τσίπρα και του έχω παραδώσει και όλο το φάκελο. Μου απάντησε ότι έλεγξε την νομιμότητα του διαγωνισμού και ότι οι αποφάσεις αυτές έχουν την νομιμοποίηση του Ελεγκτικού Συνεδρίου κλπ. Αλλά άλλο είναι το νόμιμο, αυτό είναι το νόμιμο, και άλλο το ηθικό», κατέληξε ο κύριος Καμμένος, προσθέτοντας: «Είναι λογικό να δίνει τον διαγωνισμό μια εταιρία με 7-8 οφ σορ από πίσω και να τον δίνει σε μια εταιρία που πολεμά το όνομα της Μακεδονίας; Ο κύριος Κοτζιάς έχει την ευθύνη για αυτά».

(Visited 1 times, 1 visits today)
By