Παρασκευή, 17 Σεπτεμβρίου, 2021

Καμμένος: H Tουρκία λειτουργεί με τη λογική του εξπρες του μεσονυχτίου

Σκληρές βολές κατά της Τουρκίας, αλλά και διαβεβαιώσεις προς το εσωκομματικό του ακροατήριο ότι δεν πρόκειται να ψηφίσει συμφωνία με την λέξη «Μακεδονια», περιελάμβαναν οι δηλώσεις του Πάνου Καμμένου σε δημοσιογράφους λίγη ώρα πριν την έναρξη της συνεδρίασης της ΚΟ των ΑΝΕΛ.

Ο υπουργός Εθνικής Άμυνας καταλόγισε στην γείτονα χώρα ότι λειτουργεί με τη λογική του Εξπρές του Μεσανυκτίου. Είχε προηγηθεί νωρίτερα ερώτηση αναφορικά με την τύχη των δύο Ελλήνων στρατιωτικών. Ο Πάνος Καμμένος δήλωσε σε καμία περίπτωση η χώρα μας δεν θα εμπλακεί στη λογική της ανταλλαγής. Και ενώ διευκρίνισε ότι ούτε η Τουρκία έχει θέσει τέτοιο ζήτημα, είπε αμέσως μετά ότι η Τουρκία λειτουργεί με τη λογική του Εξπρές του Μεσονυκτίου

Ο Πάνος Καμμένος επανέλαβε ότι οι δηλώσεις του περί ομηρίας ήταν παρόμοιες με εκείνες του υπουργού Εξωτερικών Νίκου Κοτζιά και υποστήριξε ότι βρίσκεται σε πλήρη συνεννόηση με τον Πρωθυπουργό.

Και στο σημείο εξέφρασε την άποψη ότι η Τουρκία έχει θεσμοθετήσει το καθεστώς ανταλλαγής ομήρων. Έφερε ως παράδειγμα την υπόθεση του πάστορα Μπράνσον που συνελήφθη στην Τουρκία και στην συνέχεια συνδέθηκε από τις τουρκικές αρχές ως τμήμα ανταλλαγής με τον Γκιουλέν από τις ΗΠΑ.

Υπογράμμισε πάντως ότι οι δύο Έλληνες στρατιωτικοί έκαναν περιπολία στα Ευρωπαικά σύνορα και υποστήριξε ότι δεν μπορεί η Ευρώπη να δίνει στην Τουρκία 4 δις ευρώ και οι Έλληνες να αντιμετωπίζονται ως τριτοκοσμικοί

Σε ότι αφορά τα δημοσιεύματα που τον φέρουν να είναι σε αντιπαράθεση με τον Αλέξη Τσίπρα αλλά και τα ρεπορτάζ που τον εμφανίζουν να έχει συνάντηση με τον Πρωθυπουργό και τον Νίκο Παππά την περασμένη Παρασκευή, εξέφρασε την δυσαρέσκεια του λέγοντας πάντως ότι εκείνη την ημέρα είχε πάει για κατάδυση.

Σε ό,τι αφορά τέλος τη σύλληψη του Τούρκου από τις ελληνικές αρχές στα σύνορα είπε ότι πιάσαμε και εμείς έναν. Επιβεβαίωσε ότι επρόκειτο για μια ομάδα τέσσαρων μεθυσμένων που υπό την επήρεια αλκοόλ άρχισαν να χτυπούν τις σιδεριές στα σύνορα για να περάσουν στην ελληνική πλευρά. Οι τρεις τους, σύμφωνα με τον υπουργό φοβήθηκαν από τα πυρά που δέχθηκαν από τον τουρκικό στρατό και έπεσαν στο έδαφος αλλά ο τέταρτος πέρασε στην ελληνική πλευρά.

(Visited 1 times, 1 visits today)
By