Σάββατο, 3 Δεκεμβρίου, 2022

Καμμένος: Οι ένοπλες δυνάμεις θα συνδράμουν τα νησιά στην άγονη γραμμή

Τι ανέφερε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας κατά την διάρκεια περιοδείας του σε μικρά νησιά του Αιγαίου

kammenos

Ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, Πάνος Καμμένος, περιοδεύοντας σε μικρά νησιά του Αιγαίου, έδωσε τη διαβεβαίωση ότι οι ένοπλες δυνάμεις θα συνδράμουν στην αντιμετώπιση τυχών προβλημάτων των νησιών της άγονης γραμμής.

Εξαίροντας τον εθνικό ρόλο των κατοίκων των μικρών νησιών, ο κ. Καμμένος υπογράμμισε ότι η «παραμονή στα μικρά νησιά σημαίνει υφαλοκρηπίδα, δηλαδή εθνική κυριαρχία», ενώ παρατήρησε ότι η επίσκεψη του στην άγονη γραμμή στις Κυκλάδες, όπου δεν υπάρχει παρουσία του στρατού σηράς, στόχο έχει «να περάσουμε το μήνυμα ότι οι Ένοπλες Δυνάμεις είναι εδώ, δίπλα στα νησιά του Αιγαίου, ιδίως στην άγονη γραμμή».

Ο κ. Καμμένος ενημερώθηκε για τα προβλήματα των νησιών από τους δημάρχους και τους τοπικούς φορείς. Ως ενέργειες των Ενόπλων Δυνάμεων για την αντιμετώπιση των προβλημάτων των συγκεκριμένων νησιών ο υπουργός Εθνικής Άμυνας ανέφερε:

  • την ανάληψη έργων από τη ΔΕΔΕΡΓΩΝ (πρώην ΜΟΜΑ) για τη δημιουργία υποδομών που θα διευκολύνουν τη ζωή των κατοίκων.
  • τη δυνατότητα του προσωπικού των Ενόπλων Δυνάμεων, και ιδιαίτερα των στρατευμένων, να καλύψουν σε συνεργασία με τα συναρμόδια υπουργεία κενά σε σχολεία, στα αγροτικά ιατρεία κ.λπ.

Παράλληλα, συνεχίζεται το πρόγραμμα αποστολής στρατιωτικών ιατρών σε νησιά για την κάλυψη των αναγκών υγειονομικού χαρακτήρα των κατοίκων.

Ο υπουργός Εθνικής Άμυνας μοίρασε δώρα στους μαθητές ενόψει των εορτών και παρέδωσε στα σχολεία ηλεκτρονικούς υπολογιστές και άλλο υλικό που είχαν ανάγκη.

Ο κ. Καμμένος περιόδευσε στα νησιά Φολέγανδρος, Σίκινος, Θηρασιά, Ανάφη και Δονούσα.

(Visited 1 times, 1 visits today)
By