Σάββατο, 28 Μαΐου, 2022

Καμμένος: «Η κυβέρνηση δεν πρόκειται να υπογράψει νέο μνημόνιο»

Ο υπουργός Άμυνας σχολίασε και το δημοσίευμα της Bild, που έκανε λόγο για μυστικό σχέδιο της κυβέρνησης για εκλογές διαψεύδοντας κατηγορηματικά ένα τέτοιο ενδεχόμενο

kammenos

Απαντήσεις προς όλες τις κατευθύνσεις έδωσε ο πρόεδρος των Ανεξαρτήτων Ελλήνων και υπουργός Εθνικής Άμυνας, Πάνος Καμμένος, σχολιάζοντας την πορεία των διαπραγματεύσεων αλλά και τα ξένα δημοσιεύματα που έκαναν λόγο για πρόωρες εκλογές.

«Δεν πρόκειται να παρθούν νέα μέτρα. Η κυβέρνηση αυτή δεν πρόκειται να υπογράψει νέο μνημόνιο. Δεν πρόκειται να συνεχίσει την πολιτική της ύφεσης και της εξαθλίωσης των Ελλήνων», ξεκαθάρισε σε δηλώσεις του στον ANT1, προσθέτοντας πως «η κυβέρνηση έχει πάρει λαϊκή εντολή. Σας το ξεκαθαρίζω αυτό. Δεν υπάρχει περίπτωση να κάνουμε πίσω. Και δεν υπάρχει περίπτωση κιόλας να ακολουθήσουμε τις απειλές τις οποίες δεχόμαστε από μέσα και τα οποία είναι και έγκυρα».

Παράλληλα, υπογράμμισε πως δεν θα ακολουθηθεί η ίδια πολιτική με αυτή των προηγούμενων κυβερνήσεων, παρά τις πιέσεις που δέχονται.

«Αυτή η πολιτική της πίεσης προκειμένου οι Έλληνες και η ελληνική κυβέρνηση να ακολουθήσουν μία διαφορετική πορεία από αυτή την οποία έχουν πάρει εντολή από τον ελληνικό λαό και να πάμε στην πολιτική του κ. Σαμαρά και του κ. Βενιζέλου δεν υπάρχει περίπτωση να ακολουθηθεί».

Ο Πάνος Καμμένος σχολίασε και το δημοσίευμα της Bild, η οποία έκανε λόγο για μυστικό σχέδιο της κυβέρνησης για εκλογές, λέγοντας πως «η λαϊκή εντολή είναι πρόσφατη. Ας σταματήσει η Bild να φαντάζεται εκλογές. Και εκλογές να γίνουν θα είναι τα ποσοστά μας διπλάσια».

Ερωτηθείς για το εάν αν αφήνει ανοιχτό το ενδεχόμενο πρόωρων εκλογών απάντησε: «Κανένα ενδεχόμενο δεν αφήνω ανοιχτό». «Η Επιτροπή είναι αυτή που θα αποφασίσει τι θα γίνει. Περιμένουμε το πόρισμα της που θα είναι έτοιμο σε ένα μήνα για να αποφασίσουμε», υπογραμμίζοντας πως εάν η Επιτροπή κρίνει ότι το χρέος είναι απεχθές και επονείδιστο ή ότι τα στοιχεία του ελλείμματος διογκώθηκαν εσκεμμένα, τότε τα δεδομένα με τη διαπραγμάτευση αλλάζουν.

Ο υπουργός Άμυνας μιλώντας στον ΑΝΤ1 υπογράμμισε: «Περιμένουμε το πόρισμα της Επιτροπής που θα είναι έτοιμο σε ένα μήνα για να αποφασίσουμε», και πρόσθεσε ότι το ίδιο αναμένει και ο Γιάνης Βαρουφάκης.

Όπως σημείωσε ο κ. Καμμένος, αν η Επιτροπή κρίνει ότι το χρέος είναι επονείδιστο ή ότι τα στοιχεία του ελλείμματος διογκώθηκαν εσκεμμένα, τα πράγματα θα είναι διαφορετικά. Ο ίδιος διέψευσε το χθεσινό δημοσίευμα των Financial Times, σύμφωνα με το οποίο η Ελλάδα προετοιμάζεται για χρεοκοπία σε περίπτωση που δεν επιτευχθεί συμφωνία με τους δανειστές μέχρι τέλος Απριλίου, ενώ υπογράμμισε ότι δεν τίθεται θέμα εκλογών, καθώς, «η λαϊκή εντολή είναι πρόσφατη», όπως ανέφερε. Ο κ. Καμμένος συμπλήρωσε πως ακόμη κι αν υπήρχε προσφυγή στις κάλπες «θα διπλασιάζαμε τα ποσοστά μας».

(Visited 1 times, 1 visits today)
By