Σάββατο, 13 Ιουλίου, 2024

Καμμένος: Προσβλέπουμε σε ειλικρινή συνεργασία με τις ΗΠΑ

Συνάντηση του υπουργού Εθνική Άμυνας με την υφυπουργό Εξωτερικών των ΗΠΑ

noulad- kammenos

 

Συνάντηση μεταξύ του υπουργού Εθνικής Άμυνας Πάνου Καμμένου με την Αμερικανίδα υφυπουργό Εξωτερικών για θέματα Ευρώπης και Ευρασίας Βικτόρια Νούλαντ, πραγατοποιήθηκε σήμερα.

Στη συνάντηση εξετάσθηκαν, μεταξύ άλλων, θέματα που αφορούν στη συνεργασία Ελλάδας-ΗΠΑ στους τομείς της άμυνας και της ενέργειας.

Στη δήλωση του ο κ. Καμμένος εξέφρασε τη βούληση της κυβέρνησης για μια «ειλικρινή» συνεργασία με τις ΗΠΑ, προσβλέποντας στη βοήθεια των Ηνωμένων Πολιτειών «στη σκληρή στάση που διατηρεί η Γερμανία απέναντι στην Ελλάδα».

«Της εξήγησα (εννοεί της κας Νούλαν) ότι είναι μια ιδιαίτερη στιγμή, για την συμμαχία, για την Ελλάδα και για τις Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής, η βοήθεια των Ηνωμένων Πολιτειών Αμερικής στη σκληρή στάση που διατηρεί η Γερμανία απέναντι στην Ελλάδα. Οι Έλληνες περιμένουμε από τις Ηνωμένες Πολιτείες – μια σύμμαχο που μετά τον Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο με το σχέδιο Μάρσαλ βοήθησε την Ελλάδα να σταθεί στα πόδια της – τη συνεργασία, την ειλικρινή συνεργασία. Πιστεύω ότι θα το καταφέρουμε» κατέληξε.

noulant - kammenos

noulad - kammenos

By