Σάββατο, 15 Ιουνίου, 2024

Καμμένος: Στηρίζω Θύμιο Λυμπερόπουλο στην αγωγή της BEAT εναντίον του

Πανελλαδική στάση εργασίας των αυτοκινητιστών ταξί την ημέρα εκδίκασης της αγωγής για συκοφαντική δυσφήμιση.

Την στήριξή του προς τον πρόεδρο των αυτοκινητιστών ταξί Αττικής, Θύμιου Λυμπερόπουλου, δείχνει ο Πάνος Καμμένος, με ανάρτησή του στο twitter.

«Η προσπάθεια τρομοκράτησης του προέδρου Θύμιου Λυμπερόπουλου που όπως οφείλει υπερασπίζεται τους οδηγούς ΤΑΞΙ δεν μπορεί να περάσει σε μια δημοκρατική χώρα», γράφει o αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και υπουργός Άμυνας, με αφορμή την εκδίκαση αγωγής για συκοφαντική δυσφήμιση εναντίον του προέδρου του Συνδικάτου Αυτοκινητιστών Ταξί Αττικής (ΣΑΤΑ) από την BEAT.

«Είμαι μαζί του τον στηρίζω μαζί με τους συναδέλφους του», καταλήγει ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ στην ανάρτησή του στο δημοφιλές μέσο κοινωνικής δικτύωσης.

Από την πλευρά τους, οι οδηγοί ταξί απαντούν την Πέμπτη 8 Νοεμβρίου με πανελλαδική στάση εργασίας στην αγωγή της BEAT που θα εκδικαστεί την ίδια ημέρα.

Ειδικότερα, στην ανακοίνωση που εξέδωσε, η ΠΟΕΙΑΤΑ αναφέρει επίσης ότι τα μέλη της θα πραγματοποιήσουν συγκέντρωση στις 9 πμ στα δικαστήρια της Ευελπίδων.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, στο δικαστήριο με την BEAT στις 8 Νοεμβρίου, θα είναι μεταξύ άλλων ο υπουργός Μεταφορών κ. Χρήστος Σπίρτζης και ο γγ του υπουργείου Μεταφορών κ. Αθανάσιος Βούρδας, σε υπεράσπιση του κ. Θύμιου Λυμπερόπουλου.

Τα αιτήματα της απεργιακής κινητοποίησης και της συγκέντρωση της ΠΟΕΙΑΤΑ στην ευελπίδων είναι:

Άμεση εφαρμογή του Ν.4530/18 και Ν.4446/16 και δράση από τις Ελεγκτικές Αρχές. Μόνο έτσι θα δημιουργηθούν συνθήκες υγιούς ανταγωνισμού.

Άμεση πάταξη της υποκλοπής έργου από φορείς (Ι.Χ.) που δεν έχουν δικαίωμα επιβατικής μεταφοράς.

Άμεση προσαρμογή όλων των εταιρειών διαμεσολάβησης με το εθνικό νομοθετικό πλαίσιο που διέπει την αστική μεταφορά.

Από την πλευρά της η BEAT στην ανακοίνωσή της κάνει λόγο για προσπάθεια εκφοβισμού εναντίον της κι απαξίωση των κοινωνικών αναγκών και των εισοδημάτων των αυτοκινητιστών της χώρας. Η εταιρεία διερωτάται αν είναι «δυνατόν σε μια ευνομούμενη χώρα να εμπλέκει ο κ. Λυμπερόπουλος ολόκληρο τον κλάδο σε μία δίκη που είναι αυστηρά προσωπική του υπόθεση; Ποιο είναι το αληθινό αίτημα πίσω από αυτήν την απεργία; Να μπορεί ο ίδιος να προβαίνει σε έκνομες συμπεριφορές, όπως είναι η συκοφαντία, για να εξυπηρετήσει τις προσωπικές του επιδιώξεις, καταχραζόμενος την ιδιότητά του; Και τελικά, γιατί ο κ. Λυμπερόπουλος θέλει να διώξει τη BEAT από την Ελλάδα; Η κυβέρνηση συντάσσεται με αυτό;».

«Η ΒΕΑΤ συνεργάζεται με οδηγούς ταξί από την πρώτη μέρα της λειτουργίας της, πάντα μέσα στο πλαίσιο της νομιμότητας. Στην εφαρμογή είναι εγγεγραμμένοι χιλιάδες οδηγοί, οι οποίοι συνεργάζονται χωρίς δεσμεύσεις, χωρίς να τους το επιβάλλει κανείς, επειδή οι ίδιοι θεωρούν ότι μέσα από τη συνεργασία αυτή μπορούν να ωφελούνται και να αυξάνουν το εισόδημά τους με ελεύθερη επιλογή χωρίς κανέναν περιορισμό ή δέσμευση. Τι θα κερδίσουν οι οδηγοί ταξί χάνοντας το μεροκάματό τους την ερχόμενη Πέμπτη; Για ποιο λόγο οι πολίτες θα ταλαιπωρηθούν για άλλη μια φορά κατά τις μετακινήσεις τους στο όνομα της προστασίας του ενός;», σημειώνει η BEAT.

Η πλήρης ανακοίνωση της BEAT για την εκδίκαση της αγωγής εναντίον του Θύμιου Λυμπερόπουλου και την πανελλαδική απεργία της 8 Νοεμβρίου:

«Στην ανακοίνωση, ο κ. Λυμπερόπουλος κάνει έκκληση για εφαρμογή των νόμων. Παράλληλα, μας ενημερώνει ότι υπερασπιστές του στο δικαστήριο στις 8 Νοεμβρίου (με τη ΒΕΑΤ), θα έρθουν ο Υπουργός Μεταφορών κ. Χρήστος Σπίρτζης και ο ΓΓ του υπουργείου Μεταφορών κ. Αθανάσιος Βούρδας.

Επομένως, υπάρχει σύμπνοια μεταξύ ΠΟΕΙΤΑ και υπουργείου. Ποιοί νόμοι δεν εφαρμόζονται και τι τους εμποδίζει, λοιπόν, να εφαρμόσουν τους νόμους στους οποίους αναφέρεται η ανακοίνωση; Για ποιο λόγο γίνεται αυτή η απεργία πέρα από την δημιουργία κλίματος εκφοβισμού;

Η ΒΕΑΤ συνεργάζεται με οδηγούς ταξί από την πρώτη μέρα της λειτουργίας της, πάντα μέσα στο πλαίσιο της νομιμότητας. Στην εφαρμογή είναι εγγεγραμμένοι χιλιάδες οδηγοί, οι οποίοι συνεργάζονται χωρίς δεσμεύσεις, χωρίς να τους το επιβάλλει κανείς, επειδή οι ίδιοι θεωρούν ότι μέσα από τη συνεργασία αυτή μπορούν να ωφελούνται και να αυξάνουν το εισόδημά τους με ελεύθερη επιλογή χωρίς κανέναν περιορισμό ή δέσμευση.

Τι θα κερδίσουν οι οδηγοί ταξί χάνοντας το μεροκάματό τους την ερχόμενη Πέμπτη; Για ποιο λόγο οι πολίτες θα ταλαιπωρηθούν για άλλη μια φορά κατά τις μετακινήσεις τους στο όνομα της προστασίας του ενός; Είναι δυνατόν σε μια ευνομούμενη χώρα να εμπλέκει ο κ. Λυμπερόπουλος ολόκληρο τον κλάδο σε μία δίκη που είναι αυστηρά προσωπική του υπόθεση;

Ποιο είναι το αληθινό αίτημα πίσω από αυτήν την απεργία; Να μπορεί ο ίδιος να προβαίνει σε έκνομες συμπεριφορές, όπως είναι η συκοφαντία, για να εξυπηρετήσει τις προσωπικές του επιδιώξεις, καταχραζόμενος την ιδιότητά του; Και τελικά, γιατί ο κ. Λυμπερόπουλος θέλει να διώξει τη BEAT από την Ελλάδα; Η κυβέρνηση συντάσσεται με αυτό;

Εμείς και οι πολίτες θέτουμε τα ερωτήματα. Τις απαντήσεις τις οφείλει στην κοινωνία ο κ. Λυμπερόπουλος. Όπως οφείλει και ένα συγγνώμη για την απαξίωση των κοινωνικών αναγκών και των εισοδημάτων των αυτοκινητιστών της χώρας».

By