Τετάρτη, 28 Φεβρουαρίου, 2024

«Καμπάνα» 3 ετών σε συλληφθέντα για τα επεισόδια της Κυριακής

Συνελήφθη με την κατηγορία ότι πετούσε πέτρες και μπουλόνια με σφεντόνα κατά των αστυνομικών

epeisodia

Η πρώτη καταδίκη για τα προχθεσινά επεισόδια μετά την πορεία στη μνήμη του Αλέξη Γρηγορόπουλου ήρθε από το Αυτόφωρο, το οποίος επέβαλλε ποινή φυλάκισης 3 ετών με τριετή αναστολή σε 23χρονο που συνελήφθη με την κατηγορία ότι πετούσε πέτρες και μπουλόνια με σφεντόνα κατά των αστυνομικών στα επεισόδια στα Εξάρχεια.

Ο 23χρονος, δικάστηκε χωρίς συνήγορο υπεράσπισης και υποστήριξε ότι έχει οικονομικά προβλήματα, ενώ αρνήθηκε ότι είναι αναρχικός.

Μάλιστα ζήτησε συγγνώμη, λέγοντας ότι δεν θα συμμετάσχει ξανά σε επεισόδια.

«Γιατί ανακατεύεστε; Οι αστυνομικοί είναι φίλοι μας και όχι εχθροί μας» του είπε η πρόεδρος της έδρας, με την εισαγγελέα να αναρωτιέται στην αγόρευσή της τι είναι αυτό που έχει ωθήσει τον νεαρό σε τέτοιο μίσος.

Μάλιστα ζήτησε να μην δοθεί αναστολή στην ποινή του, γεγονός που θα τον οδηγούσε στη φυλακή, εάν το δικαστήριο έκανε δεκτή την πρόταση της.

Τελικά, η πρόεδρος είπε στον κατηγορούμενο ότι το δικαστήριο δεν εξαντλήσει την αυστηρότητά του στο πρόσωπό του και τον άφησε ελεύθερο. Οι υπόλοιποι 8 κατηγορούμενοι έχουν παραπεμφθεί στη 14η τακτική ανακρίτρια και θα απολογηθούν τις προσεχείς ημέρες για κακουργήματα, ενώ ακόμα 2 ανήλικοι αφέθηκαν ελεύθεροι.

By