Σάββατο, 19 Σεπτεμβρίου, 2020

Κανέλλη: «Με Παυλόπουλο πάμε στην αναγνώριση του δανείου»

«Δεν έχει ο καθένας τα κότσια να σηκωθεί σε κάτι βίαιο»

kanelli

Μιλώντας στον Βήμα FM,   η βουλευτής του ΚΚΕ, Λιάνα Κανέλλη είπε χαρακτηριστικά: «Δεν διαφωνώ με την επιλογή. Σκέφτομαι να κάνω και διαδήλωση στο Σύνταγμα να τον στηρίξω. Έχω μπροστά μου μια δήλωσή του ότι «δεν ταξιδεύω με σημαίες ευκαιρίας». Άρα η εκλογή του κ. Παυλόπουλου είναι σημαία ευκαιρίας της Αριστεράς, για να σηματοδοτήσει το 70-30. Καμμένος – Παυλόπουλος 70, Τσίπρας 30. Η καινούργια ελληνική τρόικα που αντιπαρατάσσεται στην ξένη».

Σε περίπτωση υποψηφιότητας  Δημήτρη Αβραμόπουλου, η Λιάνα Κανέλλη ανέφερε: «Απολύτως τα ίδια. Απλώς ο Παυλόπουλος είναι πιο ακίνητος και βολικός. Γνωμοδοτεί χρόνια ο Προκόπης Παυλόπουλος για τη μη δυνατότητα μη αναγνώρισης του χρέους. Μιλάει για απομείωση. Γνωμοδοτεί ο ίδιος και το γραφείο του. Τώρα θα γνωμοδοτεί, όπως το έκανε και για τον Καραμανλή. Θα γνωμοδοτεί και για τον Τσίπρα προς αυτήν την κατεύθυνση. Άρα πάμε στην αναγνώριση του δανείου. Άρα πάμε σε συζητήσεις και κουβέντες που είτε είναι Μνημόνιο, είτε δεν είναι, είτε είναι δανειακή σύμβαση, είτε δεν είναι, είτε είναι δίμηνη παράταση, είτε είναι εξάμηνη παράταση. Το χρέος παραμένει στις πλάτες του ελληνικού λαού μέχρι να εξοφληθεί. Μοναδικός τρόπος να τα αντιμετωπίσεις είναι να μην τα αναγνωρίσεις. Άρα, αυτήν τη στιγμή η ελληνική κυβέρνηση έχει κατ” αρχήν αναγνωρίσει το χρέος».

Όσο για το ειρωνικό της ύφος, η Λιάνα Κανέλλη είπε: «Όταν βλέπω κάτι βίαιο, σηκώνομαι και δεν λογαριάζω τίποτα. Καταβάλλω το τίμημα και μετά σαρκάζω. Δικαιούμαι να σαρκάζω μετά από αυτό, όπως οι υπόλοιποι. Επομένως, αφού δικαιούμαι να σαρκάζω, δεν πιστεύω ότι ο καθένας έχει τα κότσια ή τη δυνατότητα να σηκωθεί. Τον Προκόπη τον ξέρω από καθηγητή στο πανεπιστήμιο. 40 χρόνια. Δεν αμφισβητώ τίποτα ως προς το κύρος του και την άποψή του. Το ίδιο και για τον κ. Αλιβιζάτο».

 

(Visited 1 times, 1 visits today)
By