Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

Κάνιε Ουέστ: Αλλάζει επίσημα το όνομά του – Πώς θα λέγεται στο εξής

O Κάνιε Ουέστ δεν θα λέγεται πλέον Κάνιε Γουέστ, καθώς κατέθεσε επίσημο αίτημα στις αμερικανικές αρχές προκειμένου να αλλάξει το όνομά του.

Ο ράπερ, επιχειρηματίας και πρώην σύζυγος της Κιμ Καρντάσιαν θέλει να αποκαλείται πλέον απλώς Γιέ. Το όνομα αυτό χρησιμοποιεί ούτως ή άλλως τα τελευταία χρόνια στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και πιο συγκεκριμένα από τότε που κυκλοφόρησε το άλμπουμ με τον ίδιο τίτλο, «Ye».

Πριν από τρία χρόνια, ο Κάνιε Ουεστ, είχε κάνει ένα tweet, προκειμένου να ανακοινώσει στους ακολούθους του, το όνομα της επιλογής του: «Ο άνθρωπος που κάποτε ήταν γνωστός ωε Κάνιε Ουέστ είναι τώρα ο Γιε», είχε γράψει.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας USA Today, ο Ουέστ πριν από λίγες μέρες κατέθεσε και επίσημα αίτηση προκειμένου να αλλάξει το όνομά του σε Γιε, στο ανώτατο δικαστήριο του Λος Άντζελες. Ο καλλιτέχνης επικαλείται προσωπικούς λόγους για την απόφασή του.

Ο ίδιος ο Κάνιε Ουέστ έχει εξηγήσει παλιότερα ότι το όνομα Γιε έχει θρησκευτικό χαρακτήρα, καθώς αποτελεί την πιο χρησιμοποιημένη λέξη στη Βίβλο. Η λέξη μεταφράζεται ως «εσύ» και σύμφωνα με τον ράπερ: «Οπότε εγώ είμαι εσύ, είμαι εμείς, είναι εμείς. Από Κάνιε, που απλά σημαίνει τον έναν, σε Γιε».

Ο Ουέστ ακολουθεί τα βήματα του Πρινς, ο οποίος είχε αλλάξει το όνομά του σε ένα σύμβολο και καθώς αυτό δεν είχε φωνητικό αντίκρυσμα, αποκαλείτο «ο καλλιτέχνης που κάποτε ήταν γνωστός ως Πρινς».

By