Παρασκευή, 2 Ιουνίου, 2023

Κανονικά η καταβολή των συντάξεων – Δείτε τις ημερομηνίες

Κανονικά θα γίνει η καταβολή των συντάξεων, όπως ανακοίνωσε ο υπουργός Εργασίας Γιάννης Βρούτσης κατά τη διάρκεια της κοινής ανακοίνωσης μιας τρίτης δέσμης οικονομικών μέτρων για την αντιμετώπιση των επιπτώσεων από την εξάπλωση του κορωνοϊού, με τους υπουργούς Οικονομικών Χρήστο Σταϊκούρα και Ανάπτυξης Άδωνι Γεωργιάδη.

Ο κ. Βρούτσης ανακοίνωσε πως οι συντάξεις μη μισθωτών θα καταβληθούν στις 24 Μαρτίου 2020, του Δημοσίου στις 27 Μαρτίου και των μισθωτών στις 30 Μαρτίου. 

«Οι συντάξεις θα πιστωθούν στους λογαριασμούς, οι συνταξιούχοι να μην πάνε στις τράπεζες», τόνισε.

Σε ό,τι αφορά το δώρο του Πάσχα, είπε πως «προκειμένου να δώσουμε οξυγόνο στις επιχειρήσεις/εργοδότες, προσφέρουμε τη δυνατότητα να καταβληθεί στο σύνολό του το καλοκαίρι μαζί με το επίδομα αδείας. Όσοι έχουν δυνατότητα μπορούν να το καταβάλουν το Πάσχα».

Ο υπουργός Εργασίας είπε ακόμη πως όσες επιχειρήσεις ή εργοδότες πλήττονται σημαντικά θα μπορούν με απόφασή τους να θέσουν μέρος ή όλο το προσωπικό τους σε καθεστώς αναστολής σύμβασης εργασίας.Το μέτρο αυτό, όπως τόνισε, ισχύει για ένα μήνα. 

Την ίδια ώρα, ξεκαθάρισε πως για το διάστημα που η επιχείρηση κάνει χρήση του μέτρου αυτού, ρητά απαγορεύεται να κάνει απόλυση. «Αν το κάνει η απόλυση είναι άκυρη» υπογράμμισε ο ίδιος. 

Ξεκαθάρισε επίσης, πως τα 800 ευρώ είναι ποσό αφορολόγητο, ακατάσχετο και μη συμψηφιστέο. 

«Ο εργαζόμενος για να λάβει την οικονομική ενίσχυση θα δηλώνει ότι έχει ανασταλεί η σύμβαση εργασίας του» είπε επίσης, και συνέχισε: «Οι λεπτομέρειες θα καθοριστούν νομοθετικά τις επόμενες ώρες».

(Visited 1 times, 1 visits today)
By