Τετάρτη, 17 Αυγούστου, 2022

Καραγκούνης: Όσο αργούν τη συμφωνία ανεβαίνει ο λογαριασμός

«Τα προβλήματα που έχουν δημιουργήσει θα τα αντιμετωπίσουμε. Εμείς δεν επιφυλάσσουμε στον κόσμο νέο μνημόνιο. Αυτοί επιφυλάσσουν νέο μνημόνιο»

karagounis

Ο εκπρόσωπος τύπου της ΝΔ και βουλευτής του κόμματος, Κώστας Καραγκούνης καλεί την κυβέρνηση να κλείσει το θέμα της συμφωνίας με τους εταίρους κατηγορώντας την ότι θα υπογράψει αναγκαστικά μνημόνιο και γι” αυτό «ας το κάνουν μία ώρα αρχύτερα γιατί ο λογαριασμός ανεβαίνει».

«Εμείς το φωνάζουμε και λέμε κλείστε επιτέλους αυτή τη συμφωνία, την οποία έχετε φτιάξει, κακώς έχετε πάει σε αυτή τη συμφωνία, γιατί εμείς, η συμφωνία που είχαμε ήταν 28 Φλεβάρη να βγούμε από τα μνημόνια και όχι να ξαναμπούμε, αλλά τα κάνατε όπως τα κάνατε, κλείστε επιτέλους τη συμφωνία» δήλωσε ο εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ, Κώστας Καραγκούνης στον ραδιοφωνικό σταθμό ΒΗΜΑ FM, δίνοντας τον τόνο της θέσης της ΝΔ.

Ερωτηθείς για την πιθανότητα τρίτου μνημονίου προκειμένου να κλείσει η συμφωνία ο κ. Καραγκούνης ανέφερε: «Τα προβλήματα που έχουν δημιουργήσει θα τα αντιμετωπίσουμε. Εμείς δεν επιφυλάσσουμε στον κόσμο νέο μνημόνιο. Αυτοί επιφυλάσσουν νέο μνημόνιο. Να κλείσουν τη συμφωνία, να αναλάβουν την ευθύνη τους. Το κόστος ανεβαίνει. Αναγκαστικά θα υπογράψουν μνημόνιο. Αφού ο κόσμος επέλεξε μία άλλη πολιτική, που θα μας οδηγήσει στο μνημόνιο -δυστυχώς έτσι ήρθαν τα πράγματα, έτσι είναι η πολιτική, έτσι είναι η Δημοκρατία- εφόσον μας πάνε σε νέο μνημόνιο, ας το κάνουν μια ώρα αρχύτερα, γιατί ο λογαριασμός ανεβαίνει».

Για τον υπουργό αναπληρωτή Διοικητικής Μεταρρύθμισης, Γιώργο Κατρούγκαλο και το θέμα των συμφωνητικών, ο εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ σημείωσε: «Πώς είναι δυνατόν στις 27 Γενάρη, που ορκιζόταν υπουργός, στην ουσία, να υπογράφει ένα εργολαβικό εναντίον του υπουργείου του και εναντίον του εαυτού του και του Δημοσίου, με αντίτιμο 12% εργολαβικό, βάζοντας ως όρο μέσα- και εδώ είναι η ουσία και το σημαντικό- ότι θα εισπράξει αυτή την αμοιβή, ακόμα κι αν λύσει το ζήτημα εξωδικαστικά και συγκεκριμένα νομοθετικά; Άρα λέει «εγώ θα πληρωθώ το 12%, εάν στο λύσω και νομοθετικά». Εάν αυτή δεν είναι σύγκρουση συμφερόντων, πραγματικά δεν μπορώ να καταλάβω τι είναι σύγκρουση συμφερόντων και πώς είναι δυνατό να παραμένει ακόμα στη θέση του ο κ. Κατρούγκαλος».

(Visited 1 times, 1 visits today)
By