Σάββατο, 3 Ιουνίου, 2023

Καραγκούνης: Τραγική η κατάσταση στο κέντρο υγείας στον Μύτικα

Σήμα κινδύνου για το κέντρο υγείας στον Μύτικα εξέπεμψε ο Κώστας Καραγκούνης

karagkounis-kostas

Την τραγική κατάσταση την οποία παρουσιάζει το Κέντρο Υγείας στον Μύτικα επισημαίνει ο βουλευτής Αιτωλοακαρνανίας Κώστας Καραγκούνης.

Ο Μύτικας αποτελεί έναν από τους σημαντικότερους τουριστικούς προορισμούς στην Αιτωλοακαρνανία και καλύπτει 5 χωριά της ευρύτερης περιοχής, καθώς και τις ανάγκες του απέναντι νησιωτικού όγκου.

Το συγκεκριμένο Κέντρο Υγείας υπολειτουργεί, με ελάχιστα ιατρικά αναλώσιμα και μηδαμινό ιατρικό προσωπικό (συγκεκριμένα έναν ιατρό και 2 νοσηλεύτριες). Λειτουργεί κατά κανόνα μόνο 5 ημέρες της εβδομάδας ( Δευτέρα έως Παρασκευή), ενώ ενδεικτικά οι προγραμματισμένες εφημερίες για όλο το μήνα Αύγουστο είναι μόλις 5!

Με αφορμή λοιπόν λοιπόν όλα αυτά, αλλά και το τραγικό πρόσφατο περιστατικό, κατά το οποίο ένα 7χρονο αγόρι έχασε τις αισθήσεις του πρωινή ώρα στη θάλασσα και το κέντρο υγείας ήταν κλειστό! Θυμίζουμε πως το παιδί σώθηκε τελευταία στιγμή, χάρη στη βοήθεια δύο ιατρών παραθεριστών – που έτυχε να βρίσκονται στο σημείο, ενώ το ασθενοφόρο που ήρθε από το Αγρίνιο(!) χρειάστηκε σχεδόν 1μιση ώρα να προσεγγίσει και να μεταφέρει το παιδί στο κοντινότερο Νοσοκομείο, ο Κώστας Καραγκούνης κατέθεσε στον αρμόδιο Υπουργό κ. Ξάνθο την εξής ερώτηση:

1. Δεδομένου του αριθμού των πολιτών που συρρέουν στην περιοχή κατά τους θερινούς μήνες και ιδιαίτερα τον Αύγουστο, των αναγκών της περιοχής σε ιατρικές υποδομές, αλλά κυρίως της υπόσχεσης του Υπουργού για ενίσχυση της πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, ποιά η πρόθεση της κυβέρνησης για την αντιμετώπιση της παρούσας κατάστασης που καθημερινά θέτει σε κίνδυνο την Υγεία εκατοντάδων κατοίκων της Αιτωλοακαρνανίας ;

2. Γιατί δεν υπήρχε διαθέσιμο, για το Κέντρο Υγείας Μύτικα, ασθενοφόρο από το Κέντρο Υγείας Αστακού και χρειάστηκε να επιληφθεί για το περιστατικό ασθενοφόρο του Νοσοκομείου Αγρινίου, που απέχει 1ώρα τουλάχιστον από το σημείο;

(Visited 1 times, 1 visits today)