Δευτέρα, 5 Δεκεμβρίου, 2022

Καράογλου: Να πάει στην επιτροπή δεοντολογίας ο Κυρίτσης, καλλιεργεί εμφυλιοπολεμικό κλίμα

Ο Θόδωρος Καράογλου κάνει λόγο για εμονικό αμετανόητο βουλευτή που πρέπει να παραπεμφθεί στην επιτροπή δεοντολογίας της Βουλή;

karaoglou theodwros

Για αλαζονεία και προκλητική συμπεριφορά κατηγορούν όλοι οι βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας τον Γιώργο Κυρίτση με αφορμή το άρθρο του στην εφημερίδα «Αυγή».

Μάλιστα ο βουλευτής Β” Θεσσαλονίκης της ΝΔ Θόδωρος Καράογλου ζητεί την παραπομπή του στην Επιτροπή Δεοντολογίας, επειδή, όπως αναφέρει, υποστήριξε ότι η κυβέρνηση «ψηφίστηκε τον Σεπτέμβριο για να μετακυλήσει όσο μπορεί τα βάρη στους μενουμευρωπαίους και αυτό ακριβώς κάνει».

Ο κ. Καράογλου ζητά να μπει «κόφτης» στην αλαζονεία της εξουσίας που διακατέχει τους Βουλευτές της πλειοψηφίας και εκτιμά ότι η παραπάνω δήλωση πέρα από το ότι υποδηλώνει «ταξικό μίσος», επί της ουσίας καλλιεργεί εμφυλιοπολεμικό κλίμα.

«Η άποψη του συγκεκριμένου εμμονικού και αμετανόητου Βουλευτή, ο οποίος επέλεξε να προκαλέσει το κοινό αίσθημα λίγες μόνο ώρες μετά την ορκωμοσία του, δεν είναι απλά πολιτικά ανήθικη αλλά εθνικά επικίνδυνη, διότι καλλιεργεί εμφυλιοπολεμικό κλίμα και διχάζει τους Έλληνες, διαχωρίζοντάς τους σε “καλούς” και “κακούς”.Αντιλαμβάνομαι ότι ένας κατ’ επάγγελμα Αριστερός θα αναζητήσει άλλοθι προκειμένου να δικαιολογήσει τα 153 “ναι σε όλα”. Αυτό είναι εν μέρει θεμιτό. Είναι όμως άλλο πράγμα να στοιχειοθετείς την άποψή σου και άλλο να θεωρείς “εχθρό” το 40% του λαού μας, επειδή ψήφισε “ναι” στο δημοψήφισμα» αναφέρει ο κ. Καράογλου και προσθέτει «Αυτό λέγεται κοινωνικός τραμπουκισμός, σε μια απέλπιδα προσπάθεια της Κουμουνδούρου να συσπειρώσει τη σαστισμένη εκλογική της βάση που προσπαθεί να συνειδητοποιήσει πως από το σκίσιμο των μνημονίων έφτασαν να πανηγυρίζουν για τη μετατροπή της Ελλάδας σε χώρα υπό επιτροπεία, περιορισμένης δημοσιονομικής και εθνικής κυριαρχίας».

Ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας επισημαίνει ότι τέτοιες επικίνδυνες συμπεριφορές προσβάλλουν τη Δημοκρατία και τον Κοινοβουλευτισμό και γι’αυτό τον λόγο ζητά την άμεση παρέμβαση της επιτροπής δεοντολογίας της Βουλής, «ώστε να μπει επιτέλους “κόφτης” τόσο στην πολιτική αθλιότητα που ευτελίζει το θεσμό του Βουλευτή, όσο και στην αλαζονεία της εξουσίας που διακατέχει τους Βουλευτές της πλειοψηφίας».

Στη δήλωσή του ο κ. Καράογλου καταλήγει επικαλούμενος τη ρήση Αϊνστάιν περί βλακείας λέγοντας πως : «είχε απόλυτο δίκιο ο Αϊνστάιν όταν δήλωνε πως: “Μόνο δυο πράγματα είναι άπειρα. Το σύμπαν και η ανθρώπινη βλακεία, ως προς το σύμπαν διατηρώ κάποιες αμφιβολίες». Προσωπικά τρέμω και μόνο στη σκέψη τι θα συνέβαινε σε κάθε γωνιά της χώρας, στην περίπτωση που είχε κάνει ανάλογη δήλωση Βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας».

(Visited 1 times, 1 visits today)