Σάββατο, 18 Μαΐου, 2024

Καρφιά Λαφαζάνη εναντίον της κυβέρνησης

Δεν υπήρχε ούτε «Plan A»!

lafazanis

Ο επικεφαλής της Λαϊκής Ενότητας, μίλησε στον Flash 96 FM και είπε ότι η κυβέρνηση Τσίπρα δεν είχε κανένα πρόγραμμα.  Οι διαπραγματεύσεις με τους θεσμούς «πήγαιναν μέρα με τη μέρα». «Δεν υπήρχε γενικά σχέδιο. Ούτε σχέδιο εναλλακτικό, ούτε σχέδιο για τις διαπραγματεύσεις»», σχολιάζοντας τις αποκαλύψεις του Αμερικανού οικονομολόγου Γκαλμπρέιθ, στο βιβλίο που εξέδωσε.

Ο Παναγιώτης Λαφαζάνης, δήλωσε: «Μα δεν υπήρχε γενικά σχέδιο. Ούτε σχέδιο εναλλακτικό, ούτε σχέδιο για τις διαπραγματεύσεις. Κανένα απολύτως σχέδιο για διαπραγματεύσεις. Μέρα με την ημέρα πήγαιναν οι διαπραγματεύσεις. Κανένας σχεδιασμός, καμία εκτίμηση της πορείας των δυνατοτήτων, των βημάτων που έπρεπε να γίνουν, μέχρι πού μπορούσαμε να φτάσουμε, μέχρι πού θα έπρεπε να συνεχίσουμε, τί εναλλακτικές επιλογές είχαμε ανά πάσα στιγμή. Δεν υπήρχε επεξεργασία επ” αυτών… Δεν υπήρχαν αυτοί οι σχεδιασμοί. Η χώρα και το κυβερνητικό οικονομικό επιτελείο δεν είχε μια σαφή γραμμή πλεύσης και είχε απέναντί της επαγγελματίες και επαγγελματίες αποικιοκράτες, ξεσκονισμένους με πείρα αιώνων… Ούτε καν μπλοφάραμε. Στο τραπέζι δεν βάλαμε ποτέ, έστω ως μπλόφα, την εναλλακτική λύση της εξόδου από την ευρωζώνη… Αυτό ήταν η αχίλλειος πτέρνα της κυβέρνησης. Αυτό ήταν το πρόβλημα, το πρόβλημα των προβλημάτων»

Τέλος από τα πυρά του πρώην υπουργού, δεν ξέφυγε ούτε ο πρωθυπουργός,ούτε ο Γιάνης Βαρουφάκης:«Φτάσαμε στο σημείο να κατηγορούνται οι άνθρωποι εκείνοι οι οποίοι έκαναν το μαύρο – άσπρο, Ο Αλέξης ο Τσίπρας ειδικότερα, που πούλησε και πρόδωσε ένα ολόκληρο δημοψήφισμα και συνθηκολόγησε ταπεινωτικά, γράφοντας στα παλιά του τα παπούτσια τις δεσμεύσεις που έχει αναλάβει και συνομολογώντας μνημόνιο, κατηγορείται αυτός ο άνθρωπος ότι προετοίμαζε άκουσον – άκουσον την έξοδο της χώρας από το ευρώ και είχε εκπονήσει σχέδιο επ” αυτού. Μα τώρα είναι δυνατόν να λέγονται αυτά τα πράγματα; Και σε ποιους απευθύνονται; Ο Αλέξης ο Τσίπρας δεν είχε επιλογή να βγούμε από την ευρωζώνη… Και αυτό άλλωστε το γνωρίζω από πρώτο χέρι γιατί είχαμε συνεχείς αντιπαραθέσεις… Όταν το άκουγε από εμάς, τον έπιανε πανικός. Επίσης ο Γιάνης ο Βαρουφάκης, παρά τα αντιθέτως θρυλούμενα, είναι ο άνθρωπος ο οποίος υπεραμύνεται του ευρώ».

By