Κυριακή, 20 Σεπτεμβρίου, 2020

Καρντόσο: «Φεύγοντας από την ΑΕΚ ήταν καλό να μη δουλεύω»

Προϊόν δικής του απόφασης παρουσίασε το γεγονός ότι παραμένει μακριά από τους πάγκους ο Μιγκέλ Καρντόσο.

Σε συνέντευξή του στην «A’ Bola», ο Πορτογάλος σημείωσε ότι νομικά ζητήματα που είναι υπό επίλυση έκαναν προτιμότερο το να μη δουλεύει μετά την αποχώρησή του από την ΑΕΚ.

Παράλληλα, χαρακτήρισε την απουσία του κόσμου ως έναν από τους βασικούς λόγους που στο εντός έδρας παιχνίδι με την Τράμπζονσπορ η «Ένωση» ηττήθηκε υπό τις οδηγίες του με 3-1.

Σε αυτές τις δύσκολες στιγμές που περνάμε, ποια είναι η καθημερινότητα σας χωρίς ομάδα;
«Αφού έφυγα από την ΑΕΚ, αποφάσισα να σταματήσω και να κάνω δύο ή τρία πράγματα που θεωρούσα απαραίτητα. Πρώτον, επειδή υπήρχαν νομικά ζητήματα για επίλυση, τα οποία έπρεπε να λύσω με την ΑΕΚ, ήταν καλό να μην δουλεύω.

Δεύτερον επειδή μετά από τόσα χρόνια στο εξωτερικό με την στήριξή της οικογένειας και της συνοδείας του γιου μου, ο οποίος πρόκειται να μπει στο πανεπιστήμιο, κατάλαβα ότι ήταν καλή στιγμή να δηλώνω περισσότερο παρών στο σπίτι και να ισορροπήσω τη δουλειά με την οικογένειά μου. Ταυτόχρονα, είχα την ευκαιρία να σκεφτώ πράγματα για την πιο πρόσφατη επαγγελματική περίοδο μου».

Τι εμπειρίες πήρατε από αυτόν τον… προβληματισμό;

«Πήρα την ευκαιρία να αναπροσαρμόσω ορισμένες πτυχές του προπονητικού μου ρεπερτορίου και επίσης είχα την ευκαιρία να παρακολουθήσω ποδόσφαιρο, να μιλήσω με ανθρώπους, με φίλους και προπονητές, προκειμένου να ακούσω διάφορες απόψεις σχετικά με το ποδόσφαιρο ποδοσφαίρου σήμερα.

Μάλιστα, ακόμα και όσον αφορά στη διαχείριση που πρέπει να κάνει ένας προπονητής, είτε σε ποια φάση είναι η ανοδική σχέση με τους προέδρους και τους διευθυντές, είτε στα μοντέλα επιχειρηματικής διαχείρισης των συλλόγων που δεν έχουν κάποια ευαισθησία και κάποια φροντίδα. Έτσι, μου δόθηκε η ευκαιρία να γνωρίσω καλύτερα αυτήν του παίκτη. Δηλαδή την κοινωνική του διάσταση, που έχει μεγάλο αντίκτυπο στην κοινωνία».

Πόσο θα επηρεαστούν οι ομάδες από τα ματς χωρίς κόσμο. Κάτι που γνωρίζετε από τα εφετινά ευρωπαϊκά παιχνίδι με την ΑΕΚ;

«Στην αρχή της σεζόν έπαιξα δύο παιχνίδια (σ.σ. Κραϊόβα και Τραμπζονσπόρ). Ομολογώ ότι ένιωσα πως τα πράγματα δεν είναι ακριβώς τα ίδια με όταν έχει κόσμο. Υπάρχουν στιγμές στο παιχνίδι, που ο κόσμος της εντός έδρας ομάδας μπορεί να εκτοξεύσει τους παίκτες και να τους δώσει ώθηση. Όμως, όταν είναι άδειο το γήπεδο, δεν γίνεται αυτό.

Από την άλλη πλευρά, για τον αντίπαλο το γεγονός ότι δεν υπάρχουν οπαδοί εκτός έδρας αφαιρεί όλο αυτό το συναισθηματικό βάρος και την πίεση του στο ξένο γήπεδο. Τα παιχνίδια γίνονται φτωχότερα. Οι αλληλεπιδράσεις και τα συναισθήματα των παικτών δεν υλοποιούνται και ο παίκτης δεν φτάνει στο όριο της απόδοσής του.

Υπάρχουν παράγοντες που διαταράσσονται. Ακόμα και εγώ το ένιωσα στην ΑΕΚ. Κερδίζαμε 1-0 την Τραμπζονσπόρ και παίζαμε καλά. Μάλιστα, αισθανόμουν ότι αν είχαμε την παρουσία των οπαδών θα μας ήμασταν ακόμα καλύτεροι. Αλλά δεν είχαμε τον κόσμο και χάσαμε το παιχνίδι (σ.σ. 1-3)».

(Visited 1 times, 1 visits today)
By