Πέμπτη, 30 Μαΐου, 2024

Καρβούνης: Να βοηθήσουμε την κυβέρνηση να υλοποιήσει συμφωνία

«Η κατάσταση παραμένει εύθραυστη και πρέπει να αποφεύγεται η επιθετική ρητορική και να επικρατήσει αίσθημα ευθύνης».

maximou - tsipras

Να βοηθήσουμε την ελληνική κυβέρνηση να ολοκληρώσει και να υλοποιήσει τη νέα συμφωνία, υποστήριξε ο επικεφαλής της αντιπροσωπείας της Κομισιόν στην Αθήνα, Πάνος Καρβούνης.

Μιλώντας στη γιορτή της πρεσβείας του Λουξεμβούργου, το οποίο έχει την προεδρία του Συμβουλίου της Ε.Ε., ο κ. Καρβούνης ότι «η κατάσταση παραμένει εύθραυστη και πρέπει να αποφεύγεται η επιθετική ρητορική και να επικρατήσει αίσθημα ευθύνης».

Αναφερόμενος στη συμβολή του προέδρου της Επιτροπής Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ, υποστήριξε ότι «υπήρξε πάντα υποστηρικτής της ελληνικής υπόθεσης».

Όσον αφορά το πρόγραμμα – γέφυρα μέσω του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας (EFSM), ο κ. Καρβούνης υπογράμμισε ότι  «παρά τις επιφυλάξεις ορισμένων κρατών μελών της Ε.Ε., η Ευρωπαϊκή Επιτροπή θεωρεί ότι μπορεί να γίνει προσφυγή σ αυτόν τον μηχανισμό, δεδομένων των άμεσων αναγκών της Ελλάδας».

Σημείωσε παράλληλα, ότι η πρόταση της Επιτροπής υποβάλλεται στο Συμβούλιο των υπουργών Οικονομικών της Ε.Ε. (ECOFIN) το οποίο λαμβάνει απόφαση με ενισχυμένη πλειοψηφία και όχι με ομοφωνία.

By