Πέμπτη, 29 Σεπτεμβρίου, 2022

Υπέρ της άρσης ασυλίας του Ηλία Κασιδιάρη ψήφισε η Βουλή

Ο προφυλακισμένος βουλευτής της ΧΑ υποστήριξε ότι υπάρχει ηχητική συνομιλία στο διαδίκτυο

fosphotos | Σπύρος Δαρδαμάνης
fosphotos | Σπύρος Δαρδαμάνης

Υπέρ της άρσης της βουλευτικής ασυλίας του Ηλία Κασιδιάρη ψήφισε η Βουλή με 219 υπέρ, 18 κατά και 1 παρών(Αβραμίδης- ΑΝΕΛ). Aνάμεσασε αυτούς που ψήφισαν κατά της άρσης αστυλίας του είναι οι : Μαρίνα Χρυσοβελώνη, Τέρενς Κουϊκ, Γιάννης Δημαράς, Κώστας Δαμαβολίτης, Μαρίνος Ουζουνίδης, Παύλος Χαϊκάλης, Μαρία Κόλλια- Τσαρουχά και Σταυρούλα Ξουλίδου.

Όσον αφορά τους τρεις βουλευτές (Παναγιώταρος, Μπούκουρας και Μπαρμπαρούσης για τους πυροβολισμούς που «έπεσαν» στην κηδεία του Ν.Ντερτιλή), υπέρ ψήφισαν 222  βουλευτές, 13 κατά, ενώ 3 παρών.   Μεταξύ αυτών που ψήφισαν «κατά» της άρσης της ασυλίας των τριών είναι οι βουλευτές των ΑΝΕΛ Κώστας Δαμαβολίτης, Γιάννης Δημαράς και Παύλος Χαϊκάλης. «Παρών» ψήφισαν οι βουλευτές Τέρενς Κουίκ, Μαρίνος Ουζουνίδης και Μαρίνα Χρυσοβελώνη.

Είχε προηγηθεί η προκλητική επίθεση του βουλευτή της Χ.Α. κατά του πρωθυπουργού  και της Δικαιοσύνης, ο οποίος επιχείρησε με φωνές και πρωτοφανείς ύβρεις να πείσει για την αθωότητά του.

Ο έγκλειστος στον Κορυδαλλό χρυσαυγίτης βουλευτής κατέθεσε ηχητικό ντοκουμέντο, που έχει αναρτηθεί ήδη στην ιστοσελίδα του κόμματος, λέγοντας ότι ο πρωθυπουργός «παίρνει τηλέφωνο και δίνει εντολές σε δικαστικούς ο ίδιος για την υπόθεση της Χρυσής Αυγής με το συνθηματικό «Παναθηναϊκάκιας«».

Ανεβαίνοντας στο βήμα χαρακτήρισε πολιτική τη δίωξή του, υποστηρίζοντας ότι η βιντεοσκόπηση της συνομιλίας του με τον πρώην γ.γ.της κυβέρνησης δεν ήταν παράνομη και πρόσθεσε πως σήμερα είναι μια κρίσιμη ημέρα, καθώς έρχονται στο φως νέα στοιχεία που ανατρέπουν την υπόθεση.

«Με κλείσανε στη φυλακή γιατί είμαι βίαιος χαρακτήρας. Ακούστε φωνή του Σαμαρά και αγανακτείς γιατί δεν είναι ακόμα στη φυλακή. Ο αλήτης ο χυδαίος που κάνει τον πρωθυπουργό θα πάει φυλακή. Να πάει φυλακή ο Σαμαράς», είπε και διαμαρτυρήθηκε γιατί περίμενε επί πολύ ώρα στο υπόγειο της Βουλής.

Το σχετικό δελτίο Τύπου που εξέδωσε η Χρυσή Αυγή αναφέρει:

«ΝΤΟΚΟΥΜΕΝΤΟ ΦΩΤΙΑ: Με εντολή Σαμαρά οι προφυλακίσεις

Σύμφωνα με τα πρακτικά της Βουλής καταγράφηκαν ηλεκτρονικές διευθύνσεις, όπου υπάρχει ηχητικό ντοκουμέντο όπου ακούγεται ο Αντώνης Σαμαράς να δίνει εντολή, ώστε ο Ντογιάκος να κανονίσει την παράνομη προφυλάκιση των Ηλιόπουλου, Γερμενή και Μπούκουρα.

ΣΥΝΟΜΙΛΙΑ ΠΑΡΑΓΟΝΤΑ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΣ (Δ) ΜΕ ΑΝΩΤΑΤΟ ΠΑΡΑΓΟΝΤΑ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ (Κ).

Ο διάλογος είναι συνωμοτικός και χρησιμοποιείται συνθηματική γλώσσα. Δε γίνεται αναφορά σε ονόματα. Προηγείται χρονικά της ανάκρισης τριών βουλευτών της Χρυσής Αυγής (Γερμενή, Ηλιόπουλου, Μπούκουρα).

Η εντολή Σαμαρά είναι ξεκάθαρη και σαφής: «Πες στον ψηλό τον Παναθηναϊκάκια οι επόμενοι τρεις που θα πάνε να τους γα@@@».

Δείτε το βίντεο με την είσοδο του Ηλία Κασιδιάρη στη Βουλή:

(Visited 1 times, 1 visits today)
By