Τρίτη, 28 Μαΐου, 2024

Κατά τη διάρκεια καταδίωξης το τραγικό τροχαίο στην Εγνατία με τους επτά νεκρούς μετανάστες

Τα όνειρα για μια καλύτερη ζωή είχαν τραγικό τέλος για 14 μη νόμιμους μετανάστες που είχε στοιβάξει μέσα σε ένα Ι.Χ. αυτοκίνητο τύπου Citroen C5 ένας Μολδαβός διακινητής για να τους μεταφέρει στην ενδοχώρα, όταν προσπάθησε να ξεφύγει από την καταδίωξη αστυνομικών στον κόμβο Ιάσμου της Εγνατίας οδού.

Ο οδηγός που κινείτο από την Κομοτηνή προς την Ξάνθη λίγα λεπτά μετά τα μεσάνυχτα, προσπάθησε να ξεφύγει από τους αστυνομικούς και δεν σταμάτησε στο σήμα για έλεγχο αναπτύσσοντας ταχύτητα. Τα περιπολικά τον καταδίωξαν, αλλά στο ύψος των νέων διοδίων του Ιάσμου έστριψε απότομα στην έξοδο με αποτέλεσμα να χάσει τον έλεγχο.

Το αυτοκίνητο ανατράπηκε και προσέκρουσε με σφοδρότητα πάνω σε ένα κουβούκλιο των πλευρικών διοδίων της Εγνατίας οδού, όπου ξεκουράζονται οι υπάλληλοι.

Ευτυχώς, εκείνη την στιγμή δεν υπήρχε κάποιος μέσα στην εγκατάσταση, ωστόσο το Citroen μετατράπηκε σε μια άμορφη μάζα σιδηρικών, μέσα στην οποία νεκροί και ζωντανοί είχαν γίνει ένα κουβάρι!

Οι αστυνομικοί απέκλεισαν το σημείο του δυστυχήματος, στο οποίο έφτασαν αμέσως ασθενοφόρα με διασώστες του ΕΚΑΒ και άνδρες της Πυροσβεστικής, οι οποίοι απεγκλώβισαν από τα συντρίμμια 15 επιβαίνοντες.

Επτά από τους παράτυπους μετανάστες είχαν σκοτωθεί ακαριαία, ενώ άλλοι έξι που ανασύρθηκαν βαριά τραυματισμένοι διακομίστηκαν στο νοσοκομείο της Κομοτηνής όπου δίνουν μάχη για να κρατηθούν στη ζωή και άλλοι δυο που έφεραν ελαφρά τραύματα μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο Ξάνθης.

Ήδη, ξεκίνησε έρευνα για τις συνθήκες κάτω από τις οποίες συνέβη το πολύνεκρο δυστύχημα, αλλά και για την ταυτοποίηση των θυμάτων, η εθνικότητα των οποίων δεν έχει εξακριβωθεί προς το παρόν.

By