Τετάρτη, 28 Φεβρουαρίου, 2024

Καταδίκη 31χρονου για οκτώ απόπειρες βιασμού

Του επιβλήθηκε ποινή κάθειρξης 11,5 ετών

astynomia-brady

Σε 11,5 χρόνια φυλάκιση καταδικάστηκε 31χρονος από το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Θεσσαλονίκης που παραπέμθηκε σε δίκη, κατηγορούμενος για απόπειρες βιασμού σε βάρος νεαρών γυναικών.

Το δικαστήριο τον έκρινε ένοχο για οκτώ περιπτώσεις απόπειρας βιασμού και για δύο περιπτώσεις προσβολής γενετήσιας αξιοπρέπειας. Δικαστές και ένορκοι, κατά πλειοψηφία, του αναγνώρισαν το ελαφρυντικό του πρότερου έντιμου βίου, ενώ μετά την ετυμηγορία επέστρεψε στις φυλακές, παρά την περί του αντιθέτου εισήγηση της εισαγγελέως της έδρας, η οποία πρότεινε να αφεθεί υπό όρους ελεύθερος ενόψει της δίκης στο Εφετείο.

Οι επιθέσεις σημειώθηκαν, σύμφωνα με τις καταγγελίες, το διάστημα από το Νοέμβριο του 2013 έως τον Μάρτιο του επόμενου έτους, όλες μέσα σε οικοδομές του κέντρου της Θεσσαλονίκης.

Σύμφωνα με τη δικογραφία, ο κατηγορούμενος -φοιτητής τότε του Πολυτεχνείου- έκανε αιφνιδιαστικές επιθέσεις στις κοπέλες, όταν αυτές επέστρεφαν από νυχτερινή έξοδο, πλην όμως οι άμεσες αντιδράσεις τους τον υποχρέωναν να τραπεί σε φυγή.

Απολογούμενος, αποδέχθηκε τέσσερις από τις δέκα επιθέσεις και ζήτησε συγγνώμη για τις πράξεις του, τις οποίες απέδωσε σε ψυχολογικά προβλήματα.

By