Πέμπτη, 26 Ιανουαρίου, 2023

Καταδίωξη εμπόρων ναρκωτικών στο Αιγαίο: Συνελήφθησαν δύο άτομα

Στα χέρια των αστυνομικών στη Μυτιλήνη πρόκειται να βρεθούν οι τρεις Αλβανοί που επέβαιναν σε φουσκωτό σκάφος το οποίο θεωρήθηκε ύποπτο για μεταφορά ναρκωτικών και ακινητοποιήθηκε νωρίς το απόγευμα της Τετάρτης από λιμενικούς μετά από καταδίωξη.

Όλα ξεκίνησαν όταν τα στελέχη αρμόδιας υπηρεσίας της ΕΛ.ΑΣ. είχε πληροφορία για την πιθανή ύπαρξη δυο ταχυπλόων τα οποία επρόκειτο να ξεκινήσουν από την Αλβανία με προορισμό την Τουρκία μεταφέροντας σημαντικές ποσότητες ναρκωτικών ενδεχομένως χασίς.

Η ΕΛ.ΑΣ. ζήτησε τη συνδρομή της Διεύθυνσης Δίωξης Ναρκωτικών του Αρχηγείου του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής και για το λόγο αυτό κινητοποιήθηκαν στην ευρύτερη θαλάσσια περιοχή της Λέσβου 10 περιπολικά σκάφη ένα αεροσκάφος και ένα ελικόπτερο του Λ.Σ. καθώς επίσης ένα αεροσκάφος και ένα ελικόπτερο του Frontex.

Σύμφωνα με πληροφορίες οι τρεις Αλβανοί που επέβαιναν σε ταχύπλοο πρόλαβαν και ξεφόρτωσαν τα ναρκωτικά που μετέφεραν σε ακτή της Τουρκίας.

Όταν τους αντιλήφθηκαν τα μέλη πληρωμάτων σκαφών της τουρκικής Ακτοφυλακής τους καταδίωξαν χωρίς αποτέλεσμα καθώς οι τρεις δράστες κατάφεραν να περάσουν στα ελληνικά χωρικά ύδατα ωστόσο όταν αντιλήφθηκαν την παρουσία των σκαφών του ΛΣ επιχείρησαν να διαφύγουν και ακολούθησε καταδίωξη με αποτέλεσμα στελέχη των ειδικών δυνάμεων του ΛΣ. να πυροβολήσουν σε «ασφαλή τομέα» όπως αναφέρουν πηγές του Λιμενικού και έτσι κατάφεραν να τους ακινητοποιήσουν και να τους συλλάβουν.

Οι έρευνες συνεχίζονται για το ενδεχόμενο να υπάρχει κα

(Visited 1 times, 1 visits today)
By