Σάββατο, 15 Ιουνίου, 2024

Καταγραφή των ζημιών στο Ηράκλειο

Υπολογίζονται σε εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ

vroxi kataigida kairos

Η Περιφέρεια Κρήτης ξεκίνησε την καταγραφή των ζημιών που προκλήθηκαν από την έντονη κακοκαιρία των τελευταίων ημερών.

Το Επιμελητήριο Ηρακλείου ανακοίνωσε πως η Περιφέρεια καλεί τους επιχειρηματίες που επλήγησαν από τη θεομηνία των τελευταίων ημερών να υποβάλουν τις σχετικές αιτήσεις στη Διεύθυνση Τεχνικών Έργων της Περιφερειακής Ενότητας Ηρακλείου, γραφείο 312 στην οδό Μάρκου Μουσούρου 15, Ηράκλειο (παλιό «Απολλώνιο») και στο φαξ 2810-342295 από τις 14 Ιανουαρίου 2015 έως και 30 Ιανουαρίου 2015, σε ώρες από τις 10:00 έως τις 13:00. Τηλέφωνα επικοινωνίας: 2813-410264 και 2813-410279.

Για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι επιχειρηματίες μπορούν να απευθυνθούν στο Επιμελητήριο Ηρακλείου, υπεύθυνη Αικατερίνη Τζανάκη, τηλ: 2810 247029.

Παράλληλα, το Επιμελητήριο Ηρακλείου εξέφρασε την αμέριστη συμπαράστασή του στους επιχειρηματίες του νομού Ηρακλείου, οι οποίοι υπέστησαν ζημιές στην επιχείρησή τους, εξαιτίας της κακοκαιρίας.

Στο μεταξύ, τη Δημοτική Επιχείρηση Ύδρευσης Αποχέτευσης Ηρακλείου (ΔΕΥΑΗ), που έχει υποστεί μεγάλες ζημιές από την ισχυρή νεροποντή που είχε ως αποτέλεσμα να σπάσει το ανάχωμα του ποταμού Γιόφυρο και να πλημμυρίσουν με νερά και λάσπες ο βιολογικός καθαρισμός και τα γραφεία, επισκέφθηκε σήμερα το μεσημέρι ο δήμαρχος Ηρακλείου, Βασίλης Λαμπρινός μαζί με τον περιφερειάρχη Κρήτης, Σταύρο Αρναουτάκη και τον αντιδήμαρχο Τεχνικών Έργων, Χάρη Μαμουλάκη.

Ο πρόεδρος της ΔΕΥΑΗ, Νίκος Φακουρέλης ενημέρωσε για τις καταστροφές στον βιολογικό καθαρισμό και στις εγκαταστάσεις της δημοτικής επιχείρησης, που καθιστούν αδύνατη τη λειτουργία τους για τις επόμενες μέρες.

Μηχανήματα έχουν τεθεί εκτός λειτουργίας, το ίδιο και το τηλεφωνικό κέντρο, ενώ είναι αδύνατη η εξυπηρέτηση του κοινού μέχρι να αποκατασταθούν τα προβλήματα.

Σε δηλώσεις του, ο δήμαρχος ανέφερε ότι η ζημιά στη ΔΕΥΑΗ είναι πολύ μεγάλη, υπολογίζεται ότι ανέρχεται σε εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ, αλλά τόσο η διοίκηση της επιχείρησης όσο και ο δήμος καταβάλουν κάθε δυνατή προσπάθεια για να μπορέσουν να αποκαταστήσουν τις ζημιές προκειμένου να λειτουργήσει κανονικά, πολύ σύντομα. Ο δήμαρχος Ηρακλείου ευχαρίστησε τον περιφερειάρχη για το ενδιαφέρον και την παρουσία του και επισήμανε ότι θα γίνουν κινήσεις προκειμένου να υπάρξει οικονομική ενίσχυση και από το υπουργείο Εσωτερικών.

Ο περιφερειάρχης Κρήτης, Σταύρος Αρναουτάκης από την πλευρά του χαρακτήρισε πολύ μεγάλη τη ζημιά στη ΔΕΥΑΗ, σημείωσε ότι η περιφέρεια θα συμβάλει για να προχωρήσουν οι διαδικασίες αποκατάστασης των ζημιών και για το λόγο αυτό από αύριο, θα γίνουν οι σχετικές επαφές με τις υπηρεσίες του δήμου, της περιφέρειας και της ΔΕΥΑΗ.

Ακολούθως, ο δήμαρχος Ηρακλείου με τον περιφερειάρχη, επισκέφθηκαν την περιοχή Κάμπος Αγίου Σύλλα, όπου έχουν σημειωθεί καταστροφές σε κατοικίες και βιοτεχνίες από την υπερχείλιση του Δρακουλιάρη. Ο κ. Λαμπρινός άκουσε τους κατοίκους, τους είπε ότι ο δήμος είναι κοντά τους αυτές τις δύσκολες ώρες, ενώ τους ενημέρωσε ότι θα προχωρήσουν οι διαδικασίες για την αντιπλημμυρική προστασία της περιοχής, με πρώτο μέλημα να ολοκληρωθούν οι μελέτες για την κατασκευή του φράγματος Λαδούκου που θα δώσει οριστική λύση στο πρόβλημα.

By