Παρασκευή, 20 Μαΐου, 2022

Καταιγίδες σε Αττική, Κρήτη και ηπειρωτικά το Σάββατο, προειδοποίηση για έντονα φαινόμενα

Βροχές το Σάββατο και στην Αττική, πού θα ρίξει χαλάζι – Δείτε ποιες περιοχές επηρεάζονται

Η αστάθεια θα είναι το κύριο χαρακτηριστικό του καιρού το Σαββατοκύριακο 14-15/05, σύμφωνα με τα τελευταία προγνωστικά δεδομένα του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών / meteo.gr.

Διαδοχικές διαταραχές στη μέση και ανώτερη ατμόσφαιρα θα ενισχύσουν τις συνθήκες αστάθειας με αποτέλεσμα την εκδήλωση βροχών και καταιγίδων στα ηπειρωτικά κυρίως κατά τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες. Τα φαινόμενα θα είναι ισχυρότερα στα ορεινά και ημιορεινά, όπου υπάρχει και πιθανότητα εκδήλωσης χαλαζοπτώσεων.

Ιδιαίτερα το Σάββατο 14/05 πιθανότητα τοπικών βροχών και ενδεχομένως καταιγίδων υπάρχει και για τις πόλεις της Αθήνας και Θεσσαλονίκης, ενώ τοπικές βροχές και καταιγίδες αναμένονται και στην Κρήτη. Την Κυριακή 15/05 τα φαινόμενα θα εντοπίζονται μόνο στα ηπειρωτικά ενώ η πιθανότητα βροχόπτωσης σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη είναι αρκετά μικρή. Στους σχετικούς χάρτες παρουσιάζεται ενδεικτικά ο υετός που αναμένεται τις πρώτες απογευματινές ώρες του Σαββάτου 14/05 και της Κυριακής 15/05.

Πώς θα προστατευτούμε από κεραυνούς, χρήσιμες συμβουλές από τον Θοδωρή Κολυδά

Με ένα άκρως χρήσιμο tweet o διευθυντής της ΕΜΥ, παρέχει χρήσιμες συμβουλές προς τους πολίτες ως προς το πώς μπορούν να προστατευθούν από κεραυνούς.

Τη Δευτέρα και την Τρίτη (16 & 17/5), τοπικές βροχές και καταιγίδες αναμένονται τις απογευματινές ώρες στην ηπειρωτική Ελλάδα και κυρίως στις ορεινές περιοχές της. Οι άνεμοι δεν θα ξεπεράσουν τα 5 μποφόρ και η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο.

(Visited 1 times, 1 visits today)
By