Τετάρτη, 27 Ιανουαρίου, 2021

Κατάληψη του δημαρχείου Καβάλας για τον Ρωμανό

Κύμα καταλήψεων σε όλη την Ελλάδα

romanos-nikos

Υπό κατάληψη τελεί το δημαρχείο Καβάλας από ομάδα ατόμων που πρόσκεινται στο χώρο της εξωκοινοβουλευτικής αριστεράς, σε ένδειξη συμπαράστασης στον Νίκο Ρωμανό, ο οποίος συνεχίζει την απεργία πείνας, ζητώντας να του δίνεται άδεια για να παρακολουθεί τα μαθήματα στο ΤΕΙ που έχει περάσει.

Επίσης, συνεχίζεται η κατάληψη άλλων δύο κτηρίων, όπου στεγάζονται δημοτικές υπηρεσίες.

Στο μεταξύ, στην πόλη της Κομοτηνής, για τον ίδιο λόγο, συνεχίζεται, για τέταρτη συνεχομένη μέρα, η κατάληψη του κτιρίου του Δημαρχείου από ομάδα αντεξουσιαστών.

Παράλληλα, υπό κατάληψη από το βράδυ του Σαββάτου είναι και το κτήριο του Εργατικού Κέντρου της Ξάνθης από άτομα που δηλώνουν ότι ανήκουν στο «Αυτόνομο Στέκι».

Ομάδα ατόμων έχει καταλάβει και το δημαρχείο Ηρακλείου, με τον δήμαρχο Βασίλη Λαμπρινό να τους καλεί να αποχωρήσουν, επισημαίνοντας την αδυναμία της δημοτικής αρχής να ασκήσει τα καθήκοντά της και την παρεμπόδιση των πολιτών να διευθετήσουν τις υποθέσεις τους.

Υπενθυμίζεται πως ο υπουργός Δικαιοσύνης έχει ανακοινώσει πως προχωρεί σε νομοθετική ρύθμιση για την εξ” αποστάσεως φοίτηση κρατουμένων, όμως ο Νίκος Ρωμανός επιμένει στη χορήγηση αδειών.

(Visited 1 times, 1 visits today)
By