Δευτέρα, 17 Ιανουαρίου, 2022

Καταλονία: Κερδισμένοι οι αυτονομιστές

Από 74 μέχρι 79 έδρες στη βουλή των 135 εδρών φαίνεται να κερδίζουν τα κόμματα που τάσσονται υπέρ της ανεξαρτησίας της Καταλονίας, σύμφωνα με το exit poll, εξασφαλίζοντας το 49,8% των ψήφων.
dimopsifisma katalonia ispania

Τα κόμματα που τάσσονται υπέρ της ανεξαρτησίας της Καταλονίας φαίνεται να κερδίζουν απόλυτη πλειοψηφία εδρών στο περιφερειακό κοινοβούλιο, όπως δείχνει το exit poll.

Η βασική αυτονομιστική ομάδα «Μαζί για το Ναι» θα λάβει από 63 μέχρι 66 έδρες στη βουλή των 135 εδρών, ενώ το μικρότερο ακροαριστερό κόμμα CUP φαίνεται να διασφαλίζει άλλες 11 με 13 έδρες, σύμφωνα με το exit poll του τηλεοπτικού σταθμού TV3.

Έτσι, από κοινού, φαίνεται να εξασφαλίζουν το 49,8% των ψήφων. Το ποσοστό των ψηφοφόρων που θα στηρίξουν τα κόμματα της ανεξαρτησίας έχει τεράστια σημασία δεδομένου ότι και οι δυο ομάδες έχουν πει πως αν εξασφαλίσουν την πλειοψηφία θα κηρύξουν μονομερώς ανεξαρτησία της Καταλονίας εντός 18 μηνών, κάτι που η κεντρική κυβέρνηση στη Μαδρίτη λέει πως θα μπλοκάρει δικαστικά, διότι το Ισπανικό σύνταγμα το απαγορεύει

(Visited 1 times, 1 visits today)