Παρασκευή, 9 Ιουνίου, 2023

Καταγγελίες για ρουσφέτια του Νίκου Κοτζιά

Για «νομοσχέδιο ρουσφετιών» καταγγέλλει τον Νίκο Κοτζιά η Δημοκρατική Συμπαράταξη σχετικά με τις διατάξεις για την τροποποίηση του κώδικα Οργανισμού του Υπουργείου Εξωτερικών.

Σε ανακοίνωσή του αναφέρει χαρακτηριστικά πως ο κ. Κοτζιάς θέλει να δημιουργήσει τη «δική του κομματική στρατιά» επιβαρύνοντας τους φορολογουμένους.

«Ένα ακόμη νομοσχέδιο ρουσφετιών από την Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ και τον κ. Κοτζιά:

Στο σχέδιο νόμου που κατέθεσε στη Βουλή με τίτλο: »Τροποποίηση του κώδικα του Οργανισμού του Υπ. Εξωτερικών», ο Υπουργός Εξωτερικών φροντίζει να δημιουργήσει το δικό του «μερίδιο» κομματικής »στρατιάς»», αναφέρει η ανακοίνωση και προσθέτει:

«Σε ένα νομοσχέδιο μόλις δέκα σελίδων, ο κ. Κοτζιάς προλαβαίνει να διορίσει δεκάδες υπαλλήλους, να προχωρήσει σε (σκοπίμως) αόριστο αριθμό αποσπάσεων και να εξαγγείλει συμβάσεις έργου με ιδιώτες εκατοντάδων χιλιάδων ευρώ το χρόνο, »τακτοποιώντας» όσα »δικά τους» παιδιά χρειαστεί. Και βέβαια, φρόντισαν η έκθεση του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους να μην αποκρύψει το συνολικό κόστος των διορισμών. Αναφέρει μόνο ότι το κόστος της κάλυψης των 4 θέσεων ανέρχεται στις 120.000 ευρώ».

«Διερωτάται κανείς: αν αναλογικά το κόστος της κάλυψης του συνόλου των θέσεων θα ξεπεράσει τα 2 εκ. ευρώ. Δεν διευκρινίζεται βέβαια, η ποσόστωση με τους ΑΝΕΛ – ελπίζουμε αυτό να μη δημιουργήσει ενδοκυβερνητική κρίση και οδηγήσει σε καταψήφιση του νομοσχεδίου, που κατά τα άλλα ρυθμίζει και εκκρεμή υπηρεσιακά ζητήματα των υπαλλήλων του Υπ. Εξωτερικών», σημειώνει και καταλήγει:

«Η Ελλάδα πορεύεται, δυστυχώς, χωρίς σαφή εθνική στρατηγική, αλλά έχει πάντως, ξεκάθαρη στρατηγική διορισμών».

(Visited 1 times, 1 visits today)