Σάββατο, 2 Ιουλίου, 2022

Κατάπαυση του πυρός στην Ουκρανία, ζητά ο Πούτιν

Η Ρωσία έχει απορρίψει τις κατηγορίες ότι ευθύνεται για την αποτυχία να τερματισθεί η σύγκρουση στην ανατολική Ουκρανία

poutin

Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν δήλωσε σήμερα, στη διάρκεια της επίσκεψης που πραγματοποιεί στην Ιταλία, ότι η πλήρης εφαρμογή της συμφωνίας για την κατάπαυση του πυρός που επιτεύχθηκε τον Φεβρουάριο, είναι ζωτικής σημασίας για τον τερματισμό των μαχών στην ανατολική Ουκρανία.

Η Ρωσία έχει απορρίψει τις κατηγορίες ότι ευθύνεται για την αποτυχία να τερματισθεί η σύγκρουση, λέγοντας πως το Κίεβο δεν εκτελεί τις υποχρεώσεις που έχει αναλάβει βάσει τις συμφωνίας που επιτεύχθηκε στο Μινσκ, την πρωτεύουσα της Λευκορωσίας.

Ο Ρώσος πρόεδρος δήλωσε επίσης στη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου που έδωσε στο Μιλάνο μαζί με τον Ιταλό πρωθυπουργό Ματέο Ρέντσι πως η Ρωσία αντιπροσώπευε μια εναλλακτική άποψη όταν ήταν μέλος της Ομάδας των Οκτώ (G8), όμως οι άλλες δυνάμεις πιστεύουν πως δεν χρειάζονται πλέον την άποψη της Ρωσίας.

Ο Πούτιν πρόσθεσε πως αυτή τη στιγμή η Ρωσία «δεν έχει σχέσεις» με την Ομάδα των Επτά (G7) που συνασπίζει την Ιταλία, τη Γαλλία, τη Γερμανία, τη Βρετανία, τις ΗΠΑ, την Ιαπωνία και τον Καναδά, τις περισσότερο ανεπτυγμένες βιομηχανικές χώρες. Η Ρωσία αποβλήθηκε το 2014 από την Ομάδα των Οκτώ εξαιτίας του ρόλου της στην κρίση της Ουκρανίας.

(Visited 1 times, 1 visits today)
By