Πέμπτη, 30 Μαΐου, 2024

Καταψηφίστηκε η πρόταση μομφής για την κυβέρνηση Γιάτσενιουκ

«Για να επαναφέρει την εμπιστοσύνη απέναντι στην εξουσία, ο πρόεδρος ζήτησε από τον υπουργό Δικαιοσύνης και τον πρωθυπουργό να παραιτηθούν»

ukraine giatseniouk

Το κοινοβούλιο της Ουρκανίας καταψήφισε την πρόταση μομφής κατά του πρωθυπουργού Αντρέι Γιάτσενουκ την Τρίτη, παρά τις εκκλήσεις του προέδρου και στελεχών του κυβερνητικού συνασπισμού για νέο πρωθυπουργό και μια τεχνοκρατική κυβέρνηση.

Όπως μεταδίδει το Reuters, μόλις 194 βουλευτές στήριξαν την πρόταση, λιγότεροι από τους 226 που απαιτούνταν για να πέσει η κυβέρνηση.

Ο Ουκρανός πρόεδρος Πέτρο Ποροσένκο είχε καλέσει τον πρωθυπουργό Αρσένι Γιάτσενουκ να παραιτηθεί και να σχηματιστεί μια τεχνοκρατική κυβέρνηση που θα βάλει τέλος στην πολιτική κρίση.

«Για να επανέλθει η εμπιστοσύνη, η θεραπεία δεν φτάνει, χρειάζεται εγχείρηση», έγραψε στο twitter ο εκπρόσωπος του Ποροσένκο την Πέμπτη. «Για να επαναφέρει την εμπιστοσύνη απέναντι στην εξουσία, ο πρόεδρος ζήτησε από τον υπουργό Δικαιοσύνης και τον πρωθυπουργό να παραιτηθούν».

Σε ξεχωριστή ανακοίνωση στην ιστοσελίδα του, ο κ. Ποροσένκο ζήτησε μια πλήρη επανεκκίνηση της κυβέρνησης, λέγοντας πως θέλει να αποφύγει τις πρόωρες εκλογές.

By