Κυριακή, 25 Σεπτεμβρίου, 2022

Κατάρ: Εκατοντάδες μετανάστες εργάτες πεθαίνουν από τη ζέστη κάθε χρόνο

Τις συνθήκες διαβίωσης των μεταναστών εργατών που δουλεύουν στο Κατάρ, κυρίως ενόψει του Μουντιάλ του 2022, κατακεραυνώνει ο «The Guardian».

Σύμφωνα με τον βρετανικό ιστότοπο, πολλοί μετανάστες εργάτες είναι εκτεθειμένοι σε αρκετά υψηλές θερμοκρασίες με αποτέλεσμα εκατοντάδες να πεθαίνουν από «θερμικό στρες», κάθε χρονό.

Συγκεκριμένα, όπως επισημαίνει ο «The Guardian», αυτό το καλοκαίρι εκατοντάδες χιλιάδες μετανάστες αναγκάστηκαν να εργαστούν σε θερμοκρασίες μέχρι 45 βαθμούς Κελσίου για παραπάνω από δέκα ώρες, κατά τη διάρκεια των έργων για το Παγκόσμιο Κύπελλο του 2022.

Οι αρχές του Κατάρ σε συνεργασία με άλλες χώρες του Κόλπου προχώρησαν σε κάποιες μεταρρυθμίσεις προκειμένου να προστατεύσουν τους εργαζομένους. Αναμέσα σ” αυτές ήταν η απαγόρευση εργασίας σε εξωτερικούς χώρους χωρίς σκίαση μεταξύ 11:30 και 15:00 από τα μέσα Ιουνίου μέχρι τον Αύγουστο.

Ωστόσο, όπως επισημαίνεται από τον «The Guardian», η απαγόρευση εργασίας δεν αρκεί για να «προστατεύσει» τους εργαζομένους.

Στις ώρες εκτός της απαγόρευσης, όσοι εργάζονται σε εξωτερικούς χώρους, από τον Ιούνιο έως τον Σεπτέμβριο, εξακολουθούν να εκτίθενται σε δυνητικά θανατηφόρα επίπεδα «θερμικού στρες», γεγονός που όπως επισημαίνουν οι καρδιολόγοι, οδηγεί σε μεγάλο αριθμό θανατηφόρων περιστατικών κάθε χρόνο.

(Visited 1 times, 1 visits today)
By