Τετάρτη, 7 Δεκεμβρίου, 2022

Κατασχέθηκε ποσότητα «μαμούθ» από απομιμήσεις επώνυμων ρούχων – Πάνω από 350.000 ευρώ η ζημιά των εταιρειών

Μια αποθήκη με χιλιάδες ρούχα και αξεσουάρ δήθεν επώνυμων εταιρειών εντόπισαν οι αστυνομικοί της Οικονομικής Αστυνομίας Βορείου Ελλάδος μετά από έφοδο που πραγματοποιήσαν σε εμπορικό κέντρο στην περιοχή της Πυλαίας Θεσσαλονίκης χθες το απόγευμα.

Το χώρο είχαν νοικιάσει δύο αδέλφια και όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, πωλούσαν «μαϊμού» ρούχα, παπούτσια και τσάντες επώνυμων οίκων χωρίς αποδείξεις.

Μάλιστα, οι δύο δράστες είχαν νοικιάσει και δεύτερη αποθήκη στην περιοχή των Αμπελοκήπων στην οποία οι αστυνομικοί έκαναν έρευνα σήμερα το πρωί. Εκεί, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν 491 κομμάτια από ιμιτασιόν ρούχα και αξεσουάρ.
Από την Υποδιεύθυνση Οικονομικής Αστυνομίας Βορείου Ελλάδος εντοπίστηκαν χώροι με απομιμητικά είδη

Συνολικά, κατασχέθηκαν 1.182 είδη απομίμησης ενώ στο διαμέρισμα του ενός αδελφού βρέθηκαν κρυμμένα 37.150 ευρώ τα οποία εκτιμάται πως είχε αποκομίσει από το λαθρεμπόριο των «μαϊμού» προϊόντων.

Από την πρώτη εκτίμηση που έκαναν οι πραγματογνώμονες, η ζημία για τις εταιρείες ρούχων και αξεσουάρ από το παράνομο εμπόριο ξεπερνά τις 350 χιλιάδες ευρώ.

Ο ένας από τους δύο λαθρέμπορες συνελήφθη και οδηγήθηκε το πρωί ενώπιον του Εισαγγελέα Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης ενώ ο συνεργός και αδελφός του αναζητείται.

(Visited 1 times, 1 visits today)
By