Πέμπτη, 30 Μαρτίου, 2023

Κατερίνη: Έφεση στην καταδίκη του οφθαλιάτρου με το φακελάκι

Ο εισαγγελέας ζητά μεγαλύτερη ποινή

fakelaki

Ο εισαγγελέας άσκησε έφεση στην καταδίκη του διευθυντή της οφθαλμολογικής κλινικής νοσοκομείου της Κατερίνης, που έβαλε ποινή φυλάκισης 12 μηνών με τριετή αναστολή, για το φακελάκι των 300 ευρώ που είχε ζήτησε από ασθενή του.

Ο εισαγγελέας Εφετών Θεσσαλονίκης Δημήτρης Παπαγεωργίου, άσκησε έφεση υπέρ του νόμου, ζητώντας μεγαλύτερη ποινή. Η υπόθεση θα επανεξεταστεί από δευτεροβάθμιο δικαστήριο και συγκεκριμένα από το Τριμελές Εφετείο Θεσσαλονίκης.

Σύμφωνα με δικαστικές πηγές, ο εισαγγελικός λειτουργός ζητεί να επιβληθεί μεγαλύτερη ποινή, θεωρώντας, ότι το πρωτόδικο δικαστήριο έσφαλε τόσο ως προς την αναγνώριση ελαφρυντικού στον γιατρό (αυτό του πρότερου έντιμου βίου) όσο κι ως προς την επιμέτρηση της ποινής.

Τεκμηριώνοντας την παραπάνω θέση, ο εισαγγελέας Εφετών -κατά τις ίδιες πηγές- στέκεται στο διάχυτο αρνητικό κλίμα που είχε δημιουργήσει ο 51 ετών γιατρός με τη συμπεριφορά του στο νοσοκομείο και επικαλείται επί τούτου την κατάθεση του διοικητή του νοσηλευτικού ιδρύματος. Επισημαίνοντας δε τη βαρύτητα της πράξης της δωροληψίας για την οποία ο κατηγορούμενος δικάστηκε, ο εισαγγελέας κρίνει ότι έπρεπε να επιβληθεί ποινή φυλάκισης -τουλάχιστον- τριών ετών.

Υπενθυμίζεται ότι ο οφθαλμίατρος είχε συλληφθεί από τους «αδιάφθορους» της ΕΛ.ΑΣ. ύστερα από καταγγελία ότι αξίωσε «φακελάκι» για να επισπεύσει επέμβαση καταρράκτη σε 66χρονο ασθενή.

(Visited 1 times, 1 visits today)
By