Σάββατο, 18 Μαΐου, 2024

Κάθειρξη 10 ετών στην καθαρίστρια με το πλαστό απολυτήριο Δημοτικού

Σε δέκα χρόνια κάθειρξης καταδίκασε την καθαρίστρια με το πλαστό απολυτήριο Δημοτικού το Πενταμελές Εφετείο Λάρισας. Η 53χρονη καταδικάστηκε για απάτη κατ’ εξακολούθηση, κατ’ επάγγελμα και κατά συνήθεια, με ιδιαίτερα μεγάλο όφελος και αντίστοιχη ζημία.

Πρόκειται για την υπόθεση που είχε προκαλέσει πανελλήνιο ενδιαφέρον προ διετίας, όταν σε πρώτο βαθμό από το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων Λάρισας είχε καταδικαστεί σε 15 χρόνια κάθειρξης για πλαστογραφία και απάτη.

Η 53χρονη πήγε στο δημοτικό σχολείο άλλης πόλης από την οποία διέμενε και εργαζόταν και πήρε ένα πιστοποιητικό. Αυτό έγραφε επάνω πως είχε φοιτήσει την Ε΄ Τάξη, όμως αυτή σύμφωνα με το δικαστήριο, το άλλαξε και το έκανε Στ’ Τάξη.

Σύμφωνα με την πρωτόδικη απόφαση που συμμερίστηκε το Πενταμελές Εφετείο Λάρισας, με την πράξη της «απέκτησε» τα τυπικά προσόντα που απαιτούνταν για να συμμετάσχει σε έναν διαγωνισμό πρόσληψης τακτικού προσωπικού σε θέση καθαρίστριας ενός κρατικού παιδικού σταθμού που προκηρύχτηκε από το τότε υπουργείο Υγείας, Πρόνοιας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων.

Η αρμόδια επιτροπή αλλά και το τότε ΔΣ του Σταθμού παραπλανήθηκαν και τη διόρισαν, με αποτέλεσμα από το 1996 να της καταβληθούν μικτές αποδοχές αρκετών δεκάδων χιλιάδων ευρώ, σύμφωνα με το πρωτόδικο δικαστήριο.

Χθες κρίθηκε ένοχη μόνο για την απάτη, καθώς η κατηγορία για πλαστογραφία παραγράφηκε, ωστόσο η ποινή που της επιβλήθηκε είναι δέκα χρόνια κάθειρξης. «Ήμουν σε απελπιστική κατάσταση» τόνισε η 53χρονη γυναίκα κατά τη διάρκεια της απολογίας, σύμφωνα με το eleftheria.gr, ενώ αναφέρθηκε ιδιαίτερα στα οικονομικά και οικογενειακά προβλήματα που αντιμετώπιζε εκείνη την περίοδο.

Όπως η ίδια δήλωσε, ο διορισμός της πίστευε πως θα της έδινε μια λύση και ζήτησε από το δικαστήριο «μια δεύτερη ευκαιρία», κάτι που δεν πραγματοποιήθηκε.

(Visited 1 times, 1 visits today)
By