Σάββατο, 20 Αυγούστου, 2022

Κατρούγκαλος: Δεν απειλούμε με βέτο

Ο αναπληρωτής υπουργός εξωτερικών Γιώργος Κατρούγκαλος, μίλησε στον ραδιοφωνικό σταθμό real fm και τοποθετήθηκε για τις πληροφορίες που αναφέρουν πως η κυβέρνηση θα μπλοκάρει το επετειακό κείμενο.

Ειδικότερα, ο Γιώργος Κατρούγκαλος, είπε: «δεν πρόκειται για απειλή βέτο» και συμπλήρωσε: «επιθυμούμε μία Κοινωνική Ευρώπη. Επιδιώκουμε μία ρητή αναφορά στην ανάγκη υπεράσπισης των συλλογικών διαπραγματεύσεων».

Μιλώντας για τη διαπραγμάτευση, ανέφερε: «αντικειμενικά ο στόχος είναι ο Απρίλιος και τα περισσότερα θέματα εκτός από τα εργασιακά έχουν κλείσει».

Επίσης, ο κ. Κατρούγκαλος, επισήμανε: «αυτοί που διαπραγματεύονται έχουν την αβεβαιότητα της παραμονής του ΔΝΤ, ή μη στο Πρόγραμμα που θα εξαρτηθεί από τη στάση που θα κρατήσει η αμερικανική κυβέρνηση».

Τέλος για τα ελληνοτουρκικά, ο κ. Κατρούγκαλος είπε: «είναι αλήθεια ότι πρέπει να είμαστε σε εγρήγορση. Θα πρέπει να μιλάμε όσο το δυνατόν λιγότεροι επί των θεμάτων αυτών. Αυτό το ρόλο να τον δίναμε αποκλειστικά στον κ. Κοτζιά. Είναι προς το συμφέρον της χώρας η εκμπομπή μιας σταθερής δύναμης».

(Visited 1 times, 1 visits today)
By