Τρίτη, 24 Μαΐου, 2022

Κατρούγκαλος: «Δεν υπάρχει ηθικό ζήτημα. Δεν θα πάρω ούτε ένα ευρώ από τις υποθέσεις»

Ο αναπληρωτής υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης έδωσε νέα συνέντευξη στον ΑΝΤ1

katrougalos giwrgos

Το παράδειγμα του Προέδρου της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλου χρησιμοποίησε ο Γιώργος Κατρούγκαλος για να επιχειρηματολογήσει πως δεν έκανε κάτι παράνομο. Μιλώντας στον ΑΝΤ1 ο αναπληρωτής υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης υποστήριξε πως ο Προκόπης Παυλόπουλος ήταν στο ίδιο υπουργείο επί κυβέρνησης Κώστα Καραμανλή, ενώ ήταν δικηγόρος και συμμετείχε σε δικηγορικές εταιρείες.

Στο επιχείρημα αυτό απάντησε ο βουλευτής της ΝΔ Αδωνις Γεωργιάδης υπενθυμίζοντας πως από το 2001 έως το 2008 ίσχυε ούτως η αλλιώς το επαγγελματικό ασυμβίβαστο για τους βουλευτές.

Ο κ.Κατρούγκαλος χαρακτήρισε απολύτως ψευδές το δημοσίευμα της εφημερίδας «Το ΒΗΜΑ» και δήλωσε, μεταξύ άλλων: «Αυτό που λένε ότι έκανα έχει ήδη καταρρεύσει. Έχουν χρησιμοποιήσει ουσιαστικά πλαστά αποδεικτικά. Αυτό αποδείχθηκε ότι είναι απολύτως ψευδές». Πρόσθεσε δε πως όχι απλώς είναι ηθικό αλλά και τίτλο τιμής που αντέδρασε σε αυτές τις πολιτικές (σ.σ. της διαθεσιμότητας).

Πού βρίσκεται το ηθικό ζήτημα; Πάλευα στα δικαστήρια και με την αρθογραφία μου, παλεύω και τώρα γι” αυτούς τους ανθρώπους, επέμεινε ο αναπληρωτής υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης μιλώντας στον ΑΝΤ1. Υποστήριξε ότι θα ήταν ανήθικο «να βγάζω φράγκα» και συμπλήρωσε ότι «δεν προσδοκώ να πάρω ούτε ένα ευρώ από τις υποθέσεις. Αυτό δεν θα συμβεί».

Ανακοίνωσε, επίσης, ότι θα ζητήσει την άρση του απορρήτου από τον Δικηγορικό Σύλλογο Αθηνών από τα ιδιωτικά συμφωνητικά που αφορούν τον ίδιο και προανήγγειλε ότι «εαν δεν μου ζητήσουν συγγνώμη θα υποβάλω μήνυση και αγωγή κατά του Βήματος και Bild».

(Visited 1 times, 1 visits today)
By