Δευτέρα, 2 Οκτωβρίου, 2023

Κατρούγκαλος: «Δεν θα περικόψουμε συντάξεις, ακόμη και αν το απαιτήσουν οι δανειστές»

«Οι περικοπές των συντάξεων είναι κόκκινη γραμμή» ανέφερε ο Γιώργος Κατρούγκαλος

katrougkalos

Ο υπουργός Εργασίας Γιώργος Κατρούγκαλος, σε συνέντευξή του στο πρακτορείο Reuters διαμήνυσε ότι η κυβέρνηση δεν πρόκειται να περικόψει τις συντάξεις, ακόμη και αν οι διεθνείς δανειστές το απαιτήσουν.

«Οι περικοπές των συντάξεων είναι κόκκινη γραμμή για εμάς. Το εισόδημα των αδυνάμων θα προστατευτεί» διαβεβαιώνει, αλλά η Αθήνα παραμένει αποφασισμένη να εφαρμόσει τις συμφωνηθείσες μεταρρυθμίσεις.

Ο υπουργός απορρίπτει τις εκτιμήσεις του ΔΝΤ ως «εξωπραγματικές» δηλώνοντας ότι ελπίζει πως το θέμα δεν θα ανακύψει κατά την αξιολόγηση, για την οποία εκτιμά ότι θα ξαναρχίσει «το πιθανότερο την επόμενη εβδομάδα» και θα «ολοκληρωθεί εντός του Μαρτίου». «Ελπίζουμε να μην τεθεί τέτοιο ζήτημα στις διαπραγματεύσεις με τους δανειστές» σημειώνει.

Σύμφωνα με τον υπουργό, οι προτάσεις της κυβέρνησης επαρκούν και διασφαλίζουν τη βιωσιμότητα του συστήματος έως και το 2060. «Η συνταξιοδοτική δαπάνη είναι πολύ χαμηλότερη συγκριτικά με το παρελθόν» τονίζει

Ο κ. Κατρούγκαλος διαβεβαιώνει δε ότι οι βουλευτές της συμπολίτευσης είναι πεπεισμένοι σχετικά με την αναγκαιότητα και την ορθότητα της μεταρρύθμισης. «Δεν θα έχουμε πρόβλημα να περάσουμε αυτό το ν/σ» υποστηρίζει.

«Είναι η πρώτη φορά που υπάρχει εθνική πρωτοβουλία για τέτοιες μεταρρυθμίσεις, έχουμε την κυριότητα των μεταρρυθμίσεων, γι’ αυτό θα πρέπει να έχουμε την υποστήριξη των εταίρων μας» υποστηρίζει ο Γιώργος Κατρούγκαλος.

By