Κυριακή, 3 Δεκεμβρίου, 2023

Κατρούγκαλος: «Είμαστε έτοιμοι ακόμη και για σύγκρουση»

«Είμαστε σε κατάσταση αναμονής και περιμένουμε πως θα αντιδράσουν οι εταίροι μας» ανέφερε ο Γ. Κατρούγκαλος

katrougalos

Βεβαιότητα εξέφρασε ο αναπληρωτής υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης αναφορικά με την αποδοχή των προτάσεων της Ελλάδας για μεταρρυθμίσεις από το Eurogroup.

Ο Γιώργος Κατρούγκαλος τόνισε ότι είναι σχεδόν βέβαιη η έγκριση από τους θεσμούς, ενώ μιλώντας στον ΑΝΤ1 τόνισε ότι «η διαπραγμάτευση θα συνεχιστεί, δε σταματάει εδώ», ενώ έσπευσε να προειδοποιήσει όσους περίμεναν «κωλοτούμπα» της Κυβέρνησης πως «θα απογοητευτούν».

«Είμαστε σε κατάσταση αναμονής και περιμένουμε πως θα αντιδράσουν οι εταίροι μας», σχολίασε αναφερόμενος στην υποβολή της λίστας των μεταρρυθμίσεων που έστειλε η Κυβέρνηση, στο πλαίσιο της συμφωνίας που επιτεύχθηκε στο Eurogroup. Χαρακτήρισε τη συμφωνία ως «καλύτερη δυνατή», εξηγώντας πως δίνει τον απαραίτητο χρόνο στην Κυβέρνηση να παρουσιάσει ένα συνολικό πακέτο μεταρρυθμίσεων.

«Εννοείται ότι είμαστε έτοιμοι για σύγκρουση», διαβεβαίωσε ο αναπληρωτής υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης, σημειώνοντας πως αυτό είναι στο πλαίσιο της διαπραγμάτευσης. Η μεγάλη διαφορά, συνέχισε ο κ. Κατρούγκαλος, είναι ότι και η προηγούμενη Κυβέρνηση είχε «κόκκινες γραμμές», αλλά αυτές «ξεθώριαζαν» όταν έφθανε κάποιο e-mail.

By