Τετάρτη, 21 Απριλίου, 2021

Κατρούγκαλος: Καταλήξαμε σε τίμιο συμβιβασμό αν και δεν είναι ο καλύτερος

«Τα μέτρα πρέπει να ληφθούν λόγω του παραλογισμού του ΔΝΤ να μην αξιολογεί τις αποδόσεις μέτρων και της δημοσιονομικής προσαρμογής, αλλά και άλλων παραλογισμών του Ταμείου, όπως η συζήτηση εκ νέου του Ασφαλιστικού, την ώρα μάλιστα που οι ευρωπαίοι λειτουργούν υπό το πρίσμα των εκλογικών αναμετρήσεων σε πολλές χώρες», τόνισε ο Αναπληρωτής Υπουργός Εξωτερικών μιλώντας στο δελτίο ειδήσεων του ΑΝΤ1.

Μιλώντας στον Νίκο Χατζηνικολάου, ο Γιώργος Κατρούγκαλος έκανε λόγο «για την ανάγκη ενός τίμιου συμβιβασμού και την αποφυγή «συρσίματος» της αξιολόγησης ως το καλοκαίρι»

«Η κυβέρνηση προσπαθεί να κρύψει έναν ελέφαντα σε ένα ντουλάπι, κάτι που δεν γίνεται, την ώρα μάλιστα που οι υπουργοί της έχουν διαφορετικές απόψεις μεταξύ τους», τόνισε συμμετέχοντας στην συζήτηση ο Αντιπρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Κωστής Χατζηδάκης.

Όπως σημείωσε, «προσπαθούν να μας πείσουν ότι θα πάρουν μέτρα 3,6 δις που όμως θα είναι «μηδέν», υπουργοί όπως οι κκ. Σπίρτζης και Παππάς προσπαθούν να κάνουν την νύχτα μέρα προσβάλλοντας την νοημοσύνη των πολιτών».

«Εμείς δώσαμε πολιτική μάχη και καταλήγουμε σε έναν συμβιβασμό που ίσως δεν είναι ο καλύτερος, αλλά είναι τίμιος συμβιβασμός» τόνισε ο Γιώργος Κατρούγκαλος, αποδεχόμενος ότι το ΔΝΤ πιέζει για εφαρμογή μέτρων, όπως η μείωση του αφορολόγητου πριν από το 2019.

Όπως είπε ο Αν. ΥΠΕΞ «η Κυβέρνηση δεν ευελπιστεί σε ψήφους άλλων βουλευτών για να περάσουν τα μέτρα από την Βουλή κι ότι της αρκούν οι βουλευτές της συμπολίτευσης», με τον Κωστή Χατζηδάκη να υπογραμμίζει, απαντώντας σε ερώτημα του Νίκου Χατζηνικολάου ότι «η ΝΔ δεν θα ψηφίσει το πακέτο μέτρων που θα φέρει στην Βουλή η Κυβέρνηση, δεν μπορούμε να γίνουμε συνένοχοι στο αποτέλεσμα της ανεύθυνης τακτικής της Κυβέρνησης».

Ο Κ. Χατζηδάκης είπε πάντως ότι μέτρα που να αφορούν διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις και αποκρατικοποιήσεις θα μπορούσαν να υπερψηφιστούν και από την ΝΔ, κάτι που δεν μπορεί όπως είπε να γίνει με τα δημοσιονομικά μέτρα

Ο Γιώργος Κατρούγκαλος σημείωσε ότι η Κυβέρνηση έχει αλλάξει το μείγμα πολιτικής ώστε να ενισχυθούν οι πλέον αδύναμες κοινωνικές ομάδες, με τον Κωστή Χατζηδάκη να απαντά ότι η τακτική της Κυβέρνησης αποτρέπει τις επενδύσεις και «διώχνει» νέους στο εξωτερικό, υπογραμμίζοντας ότι «όσο περνάει ο καιρός, ο λογαριασμός μεγαλώνει για την χώρα και τους πολίτες, αλλά αυτός δεν είναι λόγος για να σας “πετάξουμε” από την Κυβέρνηση, όσο καιρό δεν κλείνει η αξιολόγηση», απαντώντας έτσι και στις επικρίσεις του κ. Κατρούγκαλου για την δήλωση προ ημερών του Άδωνι Γεωργιάδη «να μην κλείσει η αξιολόγηση και η χώρα να πάει σε εκλογές»

euro2day.gr

(Visited 1 times, 1 visits today)