Τετάρτη, 12 Μαΐου, 2021

Κατρούγκαλος: Ναι σε δημοψήφισμα

Ανοιχτά υπέρ ενός δημοψηφίσματος τάχθηκε ο, Γιώργος Κατρούγκαλος, μιλώντας στο ΣΚΑΪ, σημείωσε όμως ότι θεωρεί ρεαλιστικότερη επιλογή μία τίμια συμφωνία

katrougalos

Ανοιχτά υπέρ ενός δημοψηφίσματος τάχθηκε ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης, Γιώργος Κατρούγκαλος, μιλώντας στο ΣΚΑΪ, σημείωσε όμως ότι θεωρεί ρεαλιστικότερη επιλογή μία τίμια συμφωνία εντός των ορίων της λαϊκής εντολής που έλαβε ο ΣΥΡΙΖΑ.
«Εμείς κάναμε τις απαραίτητες υποχωρήσεις για να καταλήξουμε σε συμφωνία» υπογράμμισε ο κ. Κατρούγκαλος και τόνισε ότι «το πρόβλημα είναι ότι κανείς δεν θέλει Grexit, υπάρχουν όμως κάποιοι στην άλλη πλευρά του γηπέδου που δεν θέλουν να επιτύχουμε, γιατί δεν θέλουν να αποδειχθεί ότι υπάρχει εναλλακτική οικονομική πολιτική στο πρόβλημα της λιτότητας».

«Μας θέλουν εντός ευρώ ταπεινωμένους, ζωντανούς – νεκρούς μέσα στο ευρώ, ώστε να αποδείξουν ότι η αριστερά δεν μπορεί να εχει λόγο στα πράγματα της Ευρώπης» συμπλήρωσε ο υπουργός και υπογράμμισε ότι ο λόγος για τον οποίο η κυβέρνηση θέτει κόκκινες γραμμές, είναι επειδή κάποια μέτρα δεν βοηθούν στην ανάκαμψη της ελληνικής οικονομίας, όχι από πολιτικό εγωισμό.

Σε σχέση με την εσωτερική αντιπολίτευση του ΣΥΡΙΖΑ, ο κ. Κατρούγκαλος δήλωσε ότι όσοι αισθάνονται ότι διαφωνούν είναι μειοψηφία, εντούτοις εξελίσσεται ένας δημοκρατικός διάλογος γύρω από αυτό και αρνήθηκε ότι ενδεχόμενο δημοψήφισμα θα χρησιμοποιούταν από την κυβέρνηση για να κατευνάσει τις αντίθετες εσωκομματικές φωνές.

(Visited 1 times, 1 visits today)