Πέμπτη, 29 Σεπτεμβρίου, 2022

Κατρούγκαλος: «Όσα μου καταλογίζουν δεν είναι απλώς συκοφαντίες αλλά προβοκάτσια και προϊόν πλαστογραφίας»

Ο αναπληρωτής υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης παραχώρησε έκτακτη συνέντευξη Τύπου

katrougalos

Δεν πρόκειται απλά για συκοφαντία, αλλά για προβοκάτσια και πλαστογραφία, είπε το απόγευμα του Σαββάτου ο Γιώργος Κατρούγκαλος. Ο αναπληρωτής υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης παραχώρησε έκτακτη συνέντευξη Τύπου ώστε να απαντήσει στο δημοσίευμα της εφημερίδας «Το Βήμα της Κυριακής», που καταγγέλλει ότι ο κύριος Κατρούγκαλος έπαιρνε αμοιβή 12% για την επαναπρόσληψη δημοσίων υπαλλήλων που είχαν τεθεί σε διαθεσιμότητα και πως αυτό συνέβαινε έως τις 27 Ιανουαρίου, μετά την εκλογική νίκη του ΣΥΡΙΖΑ δηλαδή.

Αν είχα κάνει το συμφωνητικό, θα έπρεπε όχι μόνο να παραιτηθώ, αλλά να φύγω από τη χώρα ή να αυτοκτονήσω, είπε χαρακτηριστικά ο υπουργός.

Ο αναπληρωτής υπουργός τονίζει ότι «η πολιτική και η δικηγορική μου δραστηριότητα είχαν πάντα κοινή κατεύθυνση, την υπεράσπιση των δικαιωμάτων και του Συντάγματος». Και συμπληρώσει: «Χειρίστηκα πολλές «μνημονιακές» υποθέσεις την τελευταία πενταετία, τις πιο πολλές φορές χωρίς ή με ελάχιστη δικηγορική αμοιβή: τις ιδιωτικοποιήσεις των λιμανιών, τη ληστεία του PSI, τον παράνομο ορισμό της διοίκησης του ΤΑΙΠΕΔ, τις πολιτικές επιστρατεύσεις των απεργών του Μετρό και άλλες πολλές, μεταξύ των οποίων και υποθέσεις διαθεσίμων».

«Ελάχιστες φορές, ιδίως όταν η δίκη θα γινόταν στα πολιτικά δικαστήρια και θα ενέπλεκε και άλλους δικηγόρους (μια που η δική μου ειδίκευση είναι στο δημόσιο δίκαιο) συντάχθηκε εργολαβική σύμβαση που προέβλεπε αμοιβή σε περίπτωση δικαστικής ευδοκίμησης της υπόθεσης. Από καμιά όμως από τις υποθέσεις αυτές δεν προσδοκώ προσωπικά αμοιβή, διότι αυτά τα εργολαβικά έχουν ως δικαιούχο την δικηγορική εταιρία στην οποία ανήκα μέχρι τις Ευρωεκλογές», εξηγεί στην ανακοίνωση του ο κ. Κατρούγκαλος.

(Visited 1 times, 1 visits today)
By