Παρασκευή, 22 Ιανουαρίου, 2021

Κατρούγκαλος: Περιμένουμε την απάντηση των δανειστών για το ασφαλιστικό

Δεν υπάρχει μέχρι σήμερα επίσημη απάντηση από τους δανειστές για το ασφαλιστικό

katrougalos

Επίσημη απάντηση από τους δανειστές για τα μέτρα που προτείνει η κυβέρνηση για το Ασφαλιστικό σύστημα δεν έχει ληφθεί μέχρι στιγμής παραδέχθηκε ο υπουργός Εργασίας.

Μιλώντας το πρωί της Πέμπτης στον Ant1, ο κ. Κατρούγκαλος επεσήμανε ότι «η λογική τους είναι να μην αυξηθούν οι εισφορές. Στο μυαλό ορισμένων από αυτούς το σύστημα της κοινωνικής ασφάλισης θα πρέπει να μοιάζει με την ιδιωτική και εμείς είμαστε αντίθετοι σε αυτό. Εμείς θέλουμε η κοινωνική ασφάλιση να έχει χαρακτήρα αναδιανεμητικό, να βοηθά κυρίως τους πτωχούς και τα μέσα εισοδήματα και για όλους να δίνει μια αξιοπρεπή σύνταξη. Τα μέτρα μας το καλύπτουν αυτό».

Παράλληλα, επανέλαβε ότι δεν πρόκειται να μειωθούν οι κύριες συντάξεις ημειώνοντας μάλιστα ότι η κυβέρνηση όχι απλά δεν το διαπραγματεύεται, αλλά είναι διατεθειμένη να προσχωρήσει ακόμα και σε σύγκρουση με τους δανειστές.

Ο κ. Κατρούγκαλος σημείωσε ότι οι δανειστές έχουν δεχθεί την εθνική σύνταξη και τους ενιαίους κανόνες για όλους στο ασφαλιστικό, ενώ ζητούν εισοδηματικά κριτήρια για την εθνική σύνταξη.

Ο υπουργός δήλωσε ότι δεν θα υπάρχει μείωση για τις χαμηλές και μεσαίες συντάξεις, στους νέους συνταξιούχους. «Οι νέες συντάξεις δεν θα είναι μικρότερες για τα μικρά και τα μεσαία εισοδήματα, από αυτό που υπολογίζεται», είπε χαρακτηριστικά και πρόσθεσε ότι ίσως υπάρξουν και μικρές αυξήσεις στις χαμηλές συντάξεις.

Όσον αφορά τις εισφορές των ελεύθερων επαγγελματιών, ο κ. Κατρούγκαλος τόνισε ότι θα υπολογίζονται με βάσει το πραγματικό τους εισόδημα, ενώ σχετικά με τις επικουρικές συντάξεις σημείωσε ότι θα δοθεί μάχη για να μη μειωθούν.

(Visited 1 times, 1 visits today)