Δευτέρα, 27 Σεπτεμβρίου, 2021

Κατρούγκαλος: «Στη Βουλή ο πρωθυπουργός θα πει κάτι καλύτερο για το ΕΚΑΣ»

«O κόσμος έχει δίκιο που διαμαρτύρεται για το ΕΚΑΣ αλλά δεν μπορούν να μιλούν αυτοί που το ψήφισαν»

katrougkalos1

«Στη Βουλή ο πρωθυπουργός θα πει κάτι καλύτερο για το ΕΚΑΣ» προανήγγειλε ο υπουργός Εργασίας Γιώργος Κατρούγκαλος υπογραμμίζοντας ότι την περικοπή του ΕΚΑΣ την είχε προαναγγείλει ήδη το email Χαρδούβελη. Σε ό,τι αφορά τις επικουρικές εκτίμησε ότι οι μειώσεις θα εφαρμοστούν από τον Ιούλιο.

Το μεγάλο πρόβλημα είναι η φτώχεια των ανέργων και όχι των συνταξιούχων, εκτίμησε ο ίδιος μιλώντας στο Mega και τόνισε ότι είναι καλύτερα να υπάρχει μία παροχή χωρίς έλεγχο όπως είναι η εγγυημένη σύνταξη για όσους είναι στο όριο της φτώχειας παρά μία παροχή που δίνεται χωρίς έλεγχο.

«Οι δικαιούχοι του ΕΚΑΣ έχουν συμμετοχή 10% ακόμα και γι’ αυτούς που χάνουν το ΕΚΑΣ διατηρείται το δικαίωμα για φθηνότερα φάρμακα, δεν είπαμε ποια φάρμακα θα είναι. Διατηρείται μία παροχή» σημείωσε.

Τόνισε ότι τον ενοχλεί η δημαγωγία, «ο κόσμος έχει δίκιο που διαμαρτύρεται για το ΕΚΑΣ αλλά δεν μπορούν να μιλούν αυτοί που το ψήφισαν».

Σημείωσε ότι τα 384 ευρώ της εθνικής σύνταξης θα καταβάλλονται με 20 χρόνια ασφάλισης, ενώ για το ασφαλιστικό εκτίμησε ότι «στο β’ εξάμηνο του 2016 γυρίζουμε στην ανάπτυξη και σε ένα βιώσιμο ασφαλιστικό».

Ερωτηθείς για το αίτημα του ΔΝΤ για τις ομαδικές απολύσεις εκτίμησε ότι το Ταμείο είναι απομονωμένο σε αυτό και το κατηγόρησε για ιδεοληψία.

(Visited 1 times, 1 visits today)
By