Τρίτη, 23 Ιουλίου, 2024

Καβγάς Μητσοτάκη-Κακλαμάνη για τον Παυλόπουλο

Καβγάς μεταξύ του Κυριάκου Μητσοτάκη και του Νικήτα Κακλαμάνη προέκυψε στο Πολιτικό Συμβούλιο της ΝΔ για τα…μάτια του Προκόπη Παυλόπουλου, μια υποψηφιότητα που δεν ενθουσιάζει πολλούς στην Κ.Ο.

νδ

Η πρόταση του Αλέξη Τσίπρα να προτείνει τον υπουργό των κυβερνήσεων του Κώστα Καραμανλή ξάφνιασε πολλούς στη ΝΔ, αλλά μόνο ανοικτά ο Κυρ. Μητσοτάκης και ο ευρωβουλευτής Γιώργος Κύρτσος βγήκαν επιθετικά.

Ειδικά ο Κυρ. Μητσοτάκης, επέλεξε να καταθέσει τη διαφωνία του ανοικτά στη συνεδρίαση του Πολιτικού Συμβουλίου της ΝΔ υπό τον Αντώνη Σαμαρά και είπε με αιχμηρό ύφος ότι έπρεπε να συζητηθεί στα όργανα του κόμματος η υποψηφιότητα του Π. Παυλόπουλου.

Μιλώντας στον ALPHA είπε χαρακτηριστικά: «Διατηρώ τις επιφυλάξεις μου για την πρόταση του κ. Παυλόπουλου. Προσωπικά δεν θα ήταν η πρώτη μου επιλογή…».

Παράλληλα, είπε ότι δεν έπρεπε να βγει αμέσως η ΝΔ και να εμφανιστεί θετική και ζήτησε να αφεθούν οι βουλευτές να ψηφίσουν κατά συνείδηση.

Την υπεράσπιση του Π. Παυλόπουλου ανέλαβε ο Ν. Κακλαμάνης που ήταν επιθετικός στον Κυρ. Μητσοτάκη, καθώς με τον υποψήφιο πρόεδρο διατηρούν πολυετή προσωπική και πολιτική φιλία ενώ από την πρώτη στιγμή τον συνεχάρη, υπενθυμίζοντας τον ιδρυτή της ΝΔ Κωνσταντίνο Καραμανλή.

Επίθεση στον Π. Παυλόπουλο έκανε και ο Γ. Κύρτσος που τόνισε στα Παραπολιτικά FM ότι συνέβαλε σε διάφορα πράγματα κατά τη διάρκεια της νεοΚαραμανλικής περιόδου παράδειγμα ρεκόρ παράνομης μετανάστευσης, ρεκόρ διορισμών και άρα δεν του πηγαίνουν όλα αυτά.

Ο Π. Παυλόπουλος λίγες ώρες πριν από την ψηφοφορία, το μεσημέρι της Τετάρτης, μετέβη στο γραφείο του Κώστα Καραμανλή, όπου συζήτηση επί αρκετή ώρα με τον πρώην Πρωθυπουργό, ο οποίος όπως φαίνεται μέσω του νέου ανώτατου πολιτειακού παράγοντα θα έχει ανοικτό δίαυλο επικοινωνίας με τον Αλέξη Τσίπρα και το Μέγαρο Μαξίμου.

By