Τετάρτη, 17 Αυγούστου, 2022

Καζάνι που βράζει η ΝΔ μετά το φιάσκο των εκλογών

Πληθαίνουν οι φωνές που ζητούν τόσο την παραίτηση του Ευάγγελου Μεϊμαράκη όσο και του Ανδρέα Παπαμιμίκου

nd3

Καζάνι που βράζει είναι η Νέα Δημοκρατία μετά το σημερινό φιάσκο στην εκλογική διαδικάσια, που προκλήθηκε από κάποιο ηλεκτρονικό πρόβλημα στο σύστημα, το οποίο είχε εντοπιστεί από χθες.

Ο υποψήφιος για την προεδρία του κόμματος Απόστολος Τζιτζικώστας προσερχόμενος στο εκλογικό κέντρο ζήτησε την παραίτηση του κ. Μεϊμαράκη, του Ανδρέα Παπαμιμίκου και όλων των μελών της ΚΕΦΕ.

«Ζητώ την παραίτηση του Βαγγέλη Μεϊμαράκη, οποίος ήταν υπεύθυνος για τη διαδικασία. Παράλληλα ζητώ την παραίτηση του προέδρου της ΚΕΦΕ Ανδρέα Παπαμιμίκου και όλων των μελών της ΚΕΦΕ καθώς και συνάντηση και των τεσσάρων υποψηφίων προέδρων σήμερα το απόγευμα στις επτά στα γραφεία της ΝΔ στη Συγγρού.

Λυπάμαι πάρα πολύ για τους νεοδημοκράτες που στήθηκαν σήμερα στις κάλπες. Θέλω να τους πω πως η μεγάλη αλλαγή στην ΝΔ θα έρθει και θα είναι πιο ηχηρή την άλλη εβδομάδα», τόνισε ο κ. Τζιτζικώστας.

nd1

Το ίδιο έκανε νωρίτερα και ο Κυριάκος Μητσοτάκης, ο οποίος μάλιστα ζήτησε την άμεση αντικατάσταση του κ. Μεϊμαράκη από την Μαριέττα Γιαννάκου. Η ίδια σε δηλώσεις της τόνισε: «Ευχαρίστως να βοηθήσω στη διαδικασία», όμως η κ. Γιαννάκου πρόσθεσε ότι αυτή η πρόταση «θα πρέπει να γίνει αποδεκτή από τα θεσμικά όργανα αλλά και όλους τους υποψήφιους για την προεδρία της ΝΔ».

Αναλυτικά η δήλωσή του Κυριάκου Μητσοτάκη:

«Οφείλουμε μια μεγάλη συγγνώμη σε όλους τους Νεοδημοκράτες, αλλά και στους Έλληνες πολίτες.

Δυστυχώς η διαδικασία της εκλογής δεν μπορεί πια να διεξαχθεί σήμερα. Δεν είναι ώρα να αναζητήσουμε ευθύνες. Θα έρθει η ώρα της απόδοσής τους.

Ζητώ:

– Άμεση απόφαση της ΚΕΦΕ για αναβολή της διαδικασίας εκλογής νέου Προέδρου της Νέας Δημοκρατίας

– Άμεση ανάληψη της μεταβατικής ηγεσίας της Ν.Δ. από την Μαριέττα Γιαννάκου με απόφαση του Βαγγέλη Μεϊμαράκη

– Αντικατάσταση του Προέδρου της ΚΕΦΕ Ανδρέα Παπαμιμίκου με πρόσωπο της εμπιστοσύνης της Μαριέττα Γιαννάκου

– Διεξαγωγή της διαδικασίας το συντομότερο δυνατό

– Η μεταβατική Πρόεδρος Μαριέττα Γιαννάκου να ορίσει επικεφαλής της Κοινοβουλευτικής Ομάδας, ο οποίος δεν θα μπορεί να είναι υποψήφιος Πρόεδρος.

Αυτό που προέχει αυτήν τη δύσκολη στιγμή είναι η επιβίωση της Νέας Δημοκρατίας.

Ζητώ από όλους να σταθούμε στο ύψος των περιστάσεων».

nd4

Με την σειρά του ο Άδωνις Γεωργιάδης ζήτησε την άμεση παραίτηση όλων των μελών της ΚΕΦΕ και την άμεση συνάντηση των τεσσάρων υποψηφίων για να αποφασιστεί τι θα γίνει.

«Φυσικά και έχει την ευθύνη η ΚΕΦΕ. Πρέπει να παραιτηθούν τα μέλη της αφού δεν έκαναν τη δουλειά τους, δηλαδή να φροντίσουν να διεξαχθούν οι εκλογές», τόνισε ο κ. Γεωργιάδης μιλώντας στον ΣΚΑΪ, σημειώνοντας με νόημα ότι αυτή η επιτροπή, που είχε δείξει «ιδιαίτερη τυπολατρία για την καθυστέρηση 3 λεπτών στην υποβολή της υποψηφιότητάς μου, έκανε όλη αυτή τη σημερινή κατάσταση».

Ο υποψήφιος για την προεδρία της ΝΔ συνέστησε ψυχραιμία και ενότητα, ενώ ζήτησε συγνώμη από τον κόσμο που πήγε μαζικά να ψηφίσει. «Δεν θέλω να πιστέψω ότι κάποιοι έστησαν το φιάσκο για να αλλάξει ο τρόπος εκλογής επειδή δεν τους συνέφερε», είπε ακόμη ο κ. Γεωργιάδης, ενώ σε ερώτηση για το αν κάποιος ήθελε να τορπιλίσει την εκλογική διαδικασία, απάντησε «Δεν καταλογίζω δόλο σε κανέναν».

nd2

Ερωτηθείς για την πρόταση του Κυριάκου Μητσοτάκη να αναλάβει τη μεταβατική προεδρία της ΝΔ η Μαριέττα Γιαννάκου, σχολίασε ότι κάτι τέτοιο δεν μπορεί να συζητηθεί στην τηλεόραση. «Να καθίσουμε σε ένα τραπέζι και οι τέσσερις υποψήφιοι, χωρίς εκπροσώπους. Μεγάλα παιδιά είμαστε. Να αποφασίσουμε τι πρέπει να κάνουμε», συμπλήρωσε.

Ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης διαμήνυσε ότι δεν παραιτείται ενώ κύκλοι που πρόσκεινται στον πρόεδρο του κόμματος τόι:

«Ο κ. Μεϊμαράκης δεν παραιτείται, η ΝΔ έχει πρόεδρο και καταστατικό. Λύσεις υπάρχουν. Κάποιοι κάνουν σπέκουλα». 

Η Κεντρική Εφορευτική Επιτροπή του κόμματος σε ανακοίνωσή της εξήγησε πως το λάθος είναι της εταιρείας που είχε αναλάβει την εκλογική διαδικασία και ξεκαθάρισε ότι σήμερα είναι αδύνατη η διεξαγωγή της διαδικασίας.

 

nd

(Visited 1 times, 1 visits today)
By